Februar 2022 blev vejrhistoriens næstvådeste

Februar 2022 blev vejrhistoriens næstvådeste

Sådan så der ud omkring Tude og Vårby Å ved Slagelse i sidste uge, efter en måned der skulle vise sig at blive den næstvådeste februar i vejrhistorien. Dronefoto. Lasse Antonsen – Fix It Media.

Kalender skriver marts og dermed årest første forårsmåned, mens vinteren sluttede med en februar som skriver sig ind i dansk vejrhistorie.

Februar 2022 blev nemlig både den næstvådeste og den niendevarmeste, siden DMI påbegyndte målingerne i 1874. Det skriver DMI.

Ifølge DMI er der i februar faldet i gennemsnit 121,2 millimeter nedbør ud over landet. Den største del faldt i Syd- og Sønderjylland med 148,1 millimeter i gennemsnit, mens Sydsjælland samt Lolland-Falsters fik mindst, da der her faldt 94,5 millimeter i gennemsnit.

Men udover den megen nedbør, så blev februar ifølge DMI også en forholdsvis solrig vintermåned, som blev den niendevarmeste i vejrhistorien.

Artikelen fortsætter efter billedet…

Trods store mængder nedbør, så bød februar også på flere solrige dage og endte med at skrive sig ind i vejrhistorien, som den niendevarmeste. Dronefoto. Lasse Antonsen – Fix It Media.

De fleste af os, vil nu nok mest huske den fra den våde side, hvor de store mængder nedbør resulterede i oversvømmelser flere steder.

Beredskabsstyrelsen måtte pumpe vand væk fra oversvømmede områder

Beredskabsstyrelsen var derfor i slutningen af måneden ude flere steder, for at pumpe vand væk fra oversvømmede områder.

I Korsør blev en naturbørnehave og en naturlegeplads oversvømmet forrige weekend, hvor flere dyr måtte reddes fra vandmasserne.

Det var efter sigende den store mængde nedbør, kombineret med et beskadiget drænrør, som var skyld i oversvømmelsen.

Artiklen fortsætter efter videoen…

Sådan så det ud lørdag den 19. februar 2022, da flere dyr måtte reddes fra en oversvømmelse i Korsør. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Beredskabsstyrelsen blev derfor tilkaldt om lørdagen, og måtte holde gang i pumperne frem til mandag formiddag, før alt vandet var pumpet væk.

Men også mange marker og landområder var tydeligt mærket af nedbøren, da man kunne opleve nærmest mindre søer omkring på markerne.

Tude Å og Vårby Å i Slagelse Kommune var sidst på måneden gået så meget over sine bredder, at der blev skabt flere store søer langs åen.

Nogle steder stod vandet helt op til private ejendomme og gårde, hvor dele af deres marker og private haver stod under vand.

Du kan se droneoptagelser der viser omfanget af oversvømmelserne omkring åen i videoen øverst i artiklen.

/112news/

Denne artikel er set372gange.