Brand i Børsen i København: Væggene er kolapset

Brand i Børsen i København: Væggene er kolapset

Sådan så det ud kort efter væggene kolapsede. Se flere billeder og video på LocalEyes.dk – Foto. Michael Thomsen – LocalEyes.dk

Væggene på den nedbrændte del af Børsen i København som brød i brand tirsdag morgen, er torsdag aften kolapset.

Branden brød ud tirsdag morgen og fik hurtigt fat i den 400 år gamle renæssance bygning, hvor det til alt held lykkedes at redde de fleste uerstattelige kulturskatte ud inden de blev flammernes bytte.

Siden har brandvæsnet kæmpet intensivt med at få slukket branden og på at redde så meget af bygningen som muligt. Men trods indsatsen så endte hele den ene halvdel af bygningen altså med at brænde ned til grunden.

Den modsatte ende af bygningen blev dog reddet fra flammerne, men har dog fået en del vand, sod og røgskader, som følge af den voldsomme brand.

Siden onsdag morgen har myndighederne forsøgt at redde væggene på den nedbrændte del af bygningen, ved at forsøge at afstive disse ved hjælp af en masse store og tunge containere, som skulle opsættes omkring bygningen.

Dette lykkedes dog ikke, da væggene pludseligt kolapsede torsdag aften, hvor de væltede ind i bygningen ved et stort brag, det oplyser fotografen fra LocalEyes som er på stedet.

Heldigvis er meldingen fra stedet, at ingen umiddelbart er kommet noget til i forbindelse med kolapset af væggene, da der var oprettet en sikkerhedszone omkring den udsatte del af bygningen. Det forlød det fra myndighederne kort efter kolapset.

Skaderne på den historiske bygning er meget omfattende, men planen er foreløbig at bygningen vil blive genopbygget, no matter what. Det skriver Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv på det sociale medie X.

Genopbygningen bliver dog noget af en udfordring, da det kræver helt særlige håndværksmæssige kompetencer at genopbygge en historisk bygning som Børsen, men som man kunne se det med Notre Dame, som fik omfattende skader efter en voldsom brand i 2019.

Siden har franskmændene arbejdet med genopbygningen, som her 5 år efter, snart er overstået, hvorved kirken står som den gjorde før branden, hvilket er et synligt tegn på at det ikke er en umulig opgave at genopbygge Børsen som den var.

Hvordan branden er opstået vides endnu ikke, men politiet er i gang med at efterforske årsagen. Det oplyste Københavns Politi ved en pressebreifing onsdag.

/112news/

Denne artikel er set99gange.