Politiet rejser tiltale mod 32-årig for drabet på Emilie Meng og drabsforsøg på 13-årig pige

Politiet rejser tiltale mod 32-årig for drabet på Emilie Meng og drabsforsøg på 13-årig pige

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har nu rejst tiltale mod en 32-årig mand fra Korsør for blandt andet drabet på Emilie Meng og for drabsforsøg mod en 13-årig pige fra Kirkerup.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har rejst tiltale i sagen, hvor en 32-årig mand siden april 2023 har været varetægtsfængslet og siget for at have begået en række forhold mod Emilie Meng, en 15-årig efterskoleelev i Sorø og en dengang 13-årig pige i Kirkerup.

Af anklageskriftet fremgår det, at den 32-årige mand nu er tiltalt for bl.a. i 2016 at have udsat den 17-årige Emilie Meng fra Korsør for langvarig frihedsberøvelse og voldtægt samt at have dræbt hende.

Emilie Meng forsvandt efter en bytur den 10. Juli 2016 ved Korsør Station og blev først fundet juleaftensdag et halvt år senere, liggende i en sø ved Regnemarks Bakker nær Borup.

Trods en intensiv efterforskning, skulle der altså gå godt 7 år før der kunne rejses sigtelse i sagen, hvor det altså fremgår, at den 32-årige angiveligt har frihedsberøvet, voldtaget og dræbt Emilie Meng.

Bortførte og voldtog 13-årig

Det var i forbindelse med bortførelsen af en 13-årig pige fra Kirkerup sidste år, at politiet kom på sporet af den 32-årig mand fra Korsør, da den 13-årig pige blev fundet i live dagen efter på mandens bopæl.

Den 13-årig var ude og dele aviser ud i området omkring Kirkerup, da hun blev bortført og hendes ejendele blev fundet i vejkanten.

Dette satte gang i en massiv efterforskning, hvor både helikoptere, hunde, betjente og frivillige vendte hver en sten i området for at finde den forsvunde 13-årige pige.

Der skulle dog gå godt et døgn, før formentlig videoovervågning fik politiet på sporet af den 32-årig mand, hvorfor de hurtigt slog til mod hans adresse ved Korsør. Her fandt betjentene pigen i live og den 32-årig beboer blev derfor anholdt og har siden siddet varetægtsfængslet i sagen.

Af anklageskriftet fremgår det, at den 32-årige er tiltalt for bl.a. at have udsat den dengang 13-årige pige for langvarig frihedsberøvelse og voldtægt, samt for at have forsøgt at dræbe hende.

Den 32-årig har tidligere erkendt sig delvist skyldig i de faktiske omstændigheder i sagen omkring den 13-årige pige fra Kirkerup, men nægter sig ellers skyldig.

Forsøgte at frihedsberøve 15-årig pige fra Sorø

Ud over tiltalen i sagen om drabet på Emilie Meng og den 13-årig pige fra Kirkerup, kom det sidste år også frem, at den 32-årige skulle have forsøgt at bortføre en 15-årig efterskoleelev fra Sorø Gymnastikefterskole.

Den 15-årige pige blev overfaldet på et stisystem ved skolen tilbage i 2019 og slæbt flere meter inden gerningsmanden opgav sit forehavende, da pigen skreg efter hjælp.

Det fremgår af anklageskriftet, at han er tiltalt for bl.a. at have forsøgt langvarigt at frihedsberøve efterskoleeleven fra Sorø og for at have forsøgt at voldtage hende.

”Tiltalen er rejst på baggrund af en grundig og objektiv vurdering af sagens omfattende materiale. Med tiltalerejsningen og i forbindelse med den kommende retssag, der starter op i Retten i Næstved i maj, vil hidtil ikke kendte oplysninger fra straffesagen blive tilgængelige for offentligheden. Vi håber, at formidlingen af sagen vil ske med fornøden respekt for de meget unge ofre og deres pårørende. Vi vil samtidig understrege, at der i dag alene er rejst tiltale, og at det i sidste ende vil være op til retten at vurdere, om den 32-årige mand er skyldig”, lyder det fra chefanklager Marie Bindslev.

Straffesagen er berammet til hovedforhandling ved Retten i Næstved i maj og juni 2024 og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har indtil da ikke yderligere kommentarer til sagen, fremgår det af pressemeddelelsen.

/112news/

Denne artikel er set89gange.