Politiet giver zoneforbud til gerningsmænd på Motalavej i Korsør

Politiet giver zoneforbud til gerningsmænd på Motalavej i Korsør

24-anholdt-efter-slagsmaal-motalavej-korsor
24 personer blev anholdt og sat i futtog, efter et voldeligt sammenstød på Motalavej i Korsør torsdag aften. Privat foto.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har idag meddelt zoneforbud til to af de personer, der blev anholdt i forbindelse med et voldeligt sammenstød torsdag aften på Motalavej i Korsør.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i dag fredag meddelt et zoneforbud til to af de personer, der blev anholdt torsdag aften i forbindelse med et voldeligt sammenstød med slagvåben ved en opgang på Motalavej i Korsør.

Kvarteret har i en længere periode været udsat for flere vodsomme masseslagsmål, kivstikkeri og skud mod en lejlighed, da to store familier ligger i konflikt med hinanden, som torsdag atter resulterede i et sammenstød med slagvåben som resulterede i 24 anholdte.

LÆS OGSÅ: Skud affyret mod lejlighed på Motalavej i Korsør

Sammenstødet torsdag aften, har fredag så fået politiet til at meddele et såkaldt zoneforbud til to af de personer som deltog i urolighederne torsdag aften, og som foreløbig gælder i en måned. Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse fredag.

Zoneforbud

Ifølge pressemeddelelsen kan et zoneforbud tages i anvendelse, når et område generelt er plaget af gentagne episoder med vold og andre strafbare forhold, og forbuddet kan meddeles til personer, der udviser særlig utryghedsskabende adfærd eller ved sin adfærd bidrager til at skabe særlig utryghed.

En person med et zoneforbud må ikke færdes frem og tilbage eller tage ophold inden for en radius af 500 meter fra det sted, hvor adfærden har fundet sted. Beboere på Motalavej, som får meddelt et zoneforbud gældende for området, kan passere gennem området for at komme fra og til bopælen, f.eks. for at gå på arbejde eller på indkøb, men de pågældende må ikke i øvrigt hverken færdes i området eller tage ophold.

Overtrædelse af et meddelt zoneforbud straffes i førstegangstilfælde normalt med ubetinget fængsel i 7 dage.

LÆS OGSÅ: 24 Anholdt efter endnu et voldeligt sammenstød på Motalavej i Korsør

”Vi oplevede i går aftes, at der fortsat er stor vilje til at indlade sig i slagsmål og voldelige opgør, og vi oplever i det hele taget, at flere personer optræder utryghedsskabende i området”, siger politidirektør Lene Frank og fortætter…

”På baggrund af gårsdagens hændelser har vi besluttet at tage yderligere et redskab i brug. I første omgang har vi identificeret to personer i målgruppen for et zoneforbud, men vi har flere personer i kikkerten. Hvis uroen fortsætter, kan deltagerne således se frem til, at de også kan blive mødt med zoneforbud. Overtrædelse af et meddelt zoneforbud straffes normalt hårdt, og vi vil have stort fokus på, at de personer, der er meddelt zoneforbud, ikke færdes eller tager ophold i området”. Slutter politidirektøren i pressemeddelelsen.

Udover de to meddelte zoneforbud, blev flere sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, overtrædelse at ordensbekendtgørelsen, ligesom en blev sigtet for vold mod tjeneste mand ved masseanholdelsen torsdag aften.

/112news/

Denne artikel er set1489gange.