Nye uroligheder får politiet til at oprette visitationszone omkring Motalavej i Korsør

Nye uroligheder får politiet til at oprette visitationszone omkring Motalavej i Korsør

Sådan så det ud da politiet var mødt op med 13 patruljer i lørdags, da de fik en anmeldelse om slagsmål på Motalavej.

Politi har besluttet endnu engang, at oprette visitationszone i området omkring Motalavej i Korsør, efter de seneste dages uroligheder i området.

Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters i Pressemeddelelse.

Beslutningen er taget, efter der igen har været uroligheder og slagsmål i området de seneste dage. Dette har nu fået politiet til igen at oprette visitationszone i området.

LÆS OGSÅ: Uroligheder på Motalavej i Korsør blusset op igen

Visitationszonen gælder fra onsdag den 25. maj 2022 kl. 16.00 og foreløbig frem til onsdag den 8. juni 2022 kl. 16.00.

Visitationszonen oprettes for at forebygge strafbare handlinger, som indebærer fare for liv, helbred eller velfærd i forbindelse med en voldelig konflikt mellem forskellige grupper i området.

Det er ikke første gang at politiet må indføre visitationszone i området for at dæmpe uroligheder mellem to rivaliserende grupperinger.

Tilbage i juni og august 2020, samt i december 2021 har der været etableret visitationszoner i området.

Baggrunden var også dengang alvorlige voldelige konflikter mellem forskellige grupper i området, som forløb over flere dage i træk.

Det er politiets vurdering, at de nuværende uroligheder udspringer af den samme uenighed, som de tidligere konflikter udsprang af.

Det er derfor politiets opfattelse, at der igen er en risiko for, at nogen i området vil foretage strafbare handlinger, f.eks. ved brug af våben, og derfor har politiet besluttet at indføre visitationszonen.

LÆS OGSÅ: Politiet indfører visitations- og skærpet strafzone i området ved Motalavej i Korsør

Udover visitationszonen, så indføres der også en strafskærpelseszone i det samme område som visitationszonen.

Dette betyder en fordobling af strafferammen for en række former for kriminalitet, som begås i den periode, hvor strafskærpelseszonen er gældende.

For den almindelige borger har visitationszonen ikke stor betydning, og burde derfor ikke være til gene for den almene borger.

Inden for visitationszonen har politiet dog lov til stikprøvevis, at visitere folk efter våben, uden på forhånd at have foretaget en sigtelse, eller have en begrundet mistanke.

Visitations- og strafskærpelseszonen

Her ses det område omkring Motalavej i Korsør, hvor visitations- og skærpetstrafzonen gælder. Foto. Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Det indtegnede område på kortet, er området omkring Motalavej i Korsør. De nævnte vejstrækninger herunder indgår i visitations- og strafskærpelseszonen.

Mod nord afgrænses zonen af Vestmotorvejen, strækningen fra Tårnborgvejs underførelse i øst og til den vestlige side af Halskovvej i vest.

LÆS OGSÅ: Mand ramt i hovedet med en spade under slagsmål på Motalavej i Korsør

Den vestlige afgrænsning er Halsskovvej, sydgående fra Vestmotorvejen til krydset Motalavej/Halsskovvej, og derefter mod vest ad Halsskovvej til skovstykket nord for bebyggelsen Fasanhaven. Derefter mod syd langs et grønt område vest for Fasanhaven til gangsti, der markerer sydlig afgrænsning af bebyggelsen Fasanhaven.

Mod syd er afgrænsningen af zonen stisystemet fra Bragesvej til Dyrehovedsgård Allé ud for nr. 26.

Mens den østlige afgrænsning er strækningen fra Dyrehovedgårds Allé nr. 26 mod nord, til ud for nr. 73, hvor der er et grønt område, og herefter øst til krydset Tårnborgvej/Tårnborgvej, og derefter langs Tårnborgvej mod nord til Vestmotorvejen.

/112news/

Denne artikel er set309gange.