47-årig mand varetægtsfængslet: Han er sigtet for 13 tilfælde af brandstiftelse i Slagelse

47-årig mand varetægtsfængslet: Han er sigtet for 13 tilfælde af brandstiftelse i Slagelse

Den 7. Juli 2022 blev der sat ild til en bil og carport på Vardevej i Slagelse. Brandvæsnet nåede dog at slukke branden inden den bredte sig til hele huset. Fotograf. Aleksander Juel Dahl – 112news.dk / Skadestedsfotograf.dk

I forbindelse med den seneste tids påsatte brande i og omkring Slagelse, har Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi nu anholdt og sigtet en 47-årig mand. Han sættes i forbindelse med 13 tilfælde af brandstiftelse.

Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Efter en målrettet efterforskning, anholde Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi tirsdag en 47-årig mand fra Slagelse, som kan sættes i forbindelse med flere af de påsatte brande.

LÆS OGSÅ: Påsatte brande i Slagelse: Skur stod i flammer op ad ejendom på Valbyvej

Den 47-årig er derfor blevet sigtet efter straffelovens § 181 om forsætslig brandstiftelse, for i alt 13 tilfælde af brandstiftelse. Manden nægter sig dog skyldig.

Der er tale om påsatte brande i et område i Slagelse Nordby, hvor både containere, udhuset mm er sat i brand.

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag kl. 13 ved Retten i Næstved, hvor anklagemyndigheden begærede dørlukning, af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Dommeren valgte ved grundlovsforhøret at varetægtsfængsle manden frem til den 11. August 2022.

Der venter stadig et stort efterforskningsarbejde i den kommende tid og beboerne i de berørte områder, vil derfor også se, at politiet prioriterer at være ekstra synlige.

– Brandstiftelse skaber utryghed blandt beboere i lokalområdet og i særdeleshed når der er tale om flere påsatte brande over en kortere periode. Derfor har vi prioriteret en målrettet efterforskningsindsats omkring disse brande og vi er foreløbig tilfredse med gårsdagens anholdelse, siger vicepolitiinspektør Casper Andersen.

LÆS OGSÅ: Slagelse ramt af påsatte brande for tredje nat i træk

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har for nuværende ikke yderligere oplysninger i sagen, af hensyn til den videre efterforskning.

/112news/

Denne artikel er set221gange.