Vippende lastbiltrailer på togvogn over Storebæltsbroen

Vippende lastbiltrailer på togvogn over Storebæltsbroen

Video fra den alvorlige togulykke på lavroen over Storebælt i 2019 som kostede 8 mennesker livet, og skulle vise sig at være den værste togulykke i godt 30 år. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

En løs lastbiltrailer på en lommevogn over Storebæltsbroen onsdag eftermiddag er nu årsag til, at alt togtrafik med lastbiltrailere på lommevogne indstilles foreløbig, til det er en afklaring på hændelsen. Det skriver BT.

Hændelsen onsdag leder hurtigt manges tanker hen på den alvorlige ulykke for to år siden, hvor netop en lastbiltrailer rev sig løs i den kraftige vind, hvorved den væltede af.

Da godstoget passerede et passagertog på lavbroen kort før Nyborg, ramte den væltede lastbiltrailer passagertoget, hvor siden blev revet op og 8 mennesker mistede livet.

LÆS OGSÅ: TV: Voldsom togulykke på Storebæltsbroen – Otte personer mistede livet

Ulykken resulterede efterfølgende i en større undersøgelse, som førte til stramninger i regler og procedure for fastspænding af trailere på lommevogne, samt en masse test for at blive klogere på årsagen til ulykken, så en sådan ikke skulle kunne ske igen.

Trods dette, kunne en borger onsdag eftermiddag konstatere, at der på lavbroen over Storebælt kørte et godstog, hvor den ene lastbiltrailer stod og vippede på togvognen i vinden.

Borgeren kontaktede derfor hurtigt politiet, som sørgede for at godstoget blev stoppet i Nyborg, hvor det blev undersøgt nærmere, hvorved det kunne konstateres, at lastbiltraileren ikke var spændt fast i lommevognen. Det skriver BT.

Hvorvidt det kunne være endt i endnu en ulykke som for to år siden vides ikke, men hændelsen onsdag, har nu fået transportministeren til at indstille alt kørsel over Storebælt med lastbiltrailere, ligesom han har bedt om en plan for de næste skridt i sagen, som skal ligge klar inden en uge. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse til BT.

/112news/

Denne artikel er set1103gange.