TV: Voldsom togulykke på Storebæltsbroen – Otte personer mistede livet

Voldsom togulykke på Storebæltsbroen – Otte personer mistede livet

Otte mennesker blev dræbt og 16 kvæstet, da en tabt lastbiltrailer ramte et intercity-lyntog på Storebæltsbroen tidligt onsdag morgen. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

En voldsom togulykke mellem et godstog og et Intercity-Lyntog på Storebæltbroens lavbro onsdag morgen, har kostet otte mennesker livet, mens 16 blev kvæstet.

Alarmcentralen modtog meldingen om ulykken via en nødtelefon klokken 7.35 onsdag morgen, hvilket resulterede i en storalarm og hvor mange rednings køretøjer og helikoptere blev sendt til broen.

Artiklen fortsætter efter annoncen…

Ulykken skete på vestbroen mellem Sprogø og Fyn, angiveligt da en lastbiltrailer med tomme ølkasser, formentlig rev sig løs fra en godsvogn i den kraftige blæst og dermed ramte et passagertog med retning mod København.

Lastbiltraileren ramte angiveligt toget forfra eller i siden da den røg af godsvognen, hvorved den anrettede store skader på den forreste vogn i Intercitytoget, som altså kostede otte mennesker livet, heraf tre mænd og fem kvinder.

Den voldsomme ulykke betød samtidig at al bil og togtrafik over Storebælt blev spærret det meste af dagen, ligesom der først kunne køre toge over Storebælt torsdag formiddag, da ulykkes-toget var bugseret væk fra broen.

Artiklen fortsætter efter annoncen…

Værste togulykke i 30 år

Ulykken på Storebæltsbroen onsdag morgen betegnes som den værste togulykke i danmark i over 30 år, siden den voldsomme ulykke ved Sorø station i 1988.

Togulykken ved Sorø i 1988 kostede otte mennesker livet, mens 72 blev kvæstet, da et tog med retning mod København, blev afsporet i et skiftespor kort før Sorø station.

Den alvorlige ulykke ved Sorø skete da der var arbejde på skinnerne mellem Slagelse og Sorø, hvorved der kun kunne køres i et spor og med nedsat hastighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen…

annonce, annoncer, 112news.dk, news, krimi, nyt, nyheder

Intercitytoget mod København havde dog for meget fart på da det nåede Sorø og skulle gennem et skiftespor, hvilket resulterede i en afsporing af toget, hvor vognene blev kastet rundt på banetærenet.

Togulykken på Storebæltsbroen onsdag morgen, blev derved den værste af sin art siden 1988 og blandt de togulykker i danmark som har kostet flest mennesker livet.

Havarikommisionen skal undersøge togulykke

Det er nu op til havarikommisionen at fastslå den egentlige årsag til ulykken på Storebæltsbroen onsdag morgen, og det er derfor alt for tidligt at konkludere hvordan ulykken er sket.

Denne opgave kan dog tage måneder og op til år, før der er en endelig forklaring på hændelseforløbet i den tragiske ulykke som kostede otte menneske liv, det oplyste de i et interview til TV2-Nyhederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen…

Det kan dog konkluderes at en lastbiltrailer er faldet af en godsvogn på et godstog da det skulle passere et passagertog på vestbroen tæt på Nyborg, hvorved den ramte fronten eller siden på passagertoget.

De kan dog ikke bekræfte om den kraftige blæst har været medvirken til ulykken, men det er dog kommet frem at der ikke er blevet overskredet nogen restriktioner i forhold til vinden, selvom broen var lukket for biltrafik. Det oplyser TV2-Nyhederne.

/112news/

SLS Vagt Korsør

Denne artikel er set1616gange.