Tusinder i fakkeloptog til minde om Emilie Meng – Arrangørerne er dybt berørte

Tusinder i fakkeloptog til minde om Emilie Meng – Arrangørerne er dybt berørte

Godt 4000 mennesker deltog i det store fakkeloptog fra Korsør Station og til kirken i centrum af Korsør. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Korsør: Det var et smukt syn, da tusindvis af fakler lyste byen op torsdag aften, da knap 4000 mennesker var mødt op i Korsør, for at deltage i fakkeloptoget til minde om den dræbte Emilie Meng fra Korsør, som skulle gå gennem byen fra Korsør Station hvor hun sidst blev set i live og til kirken i centrum af Korsør.

Det var Benjamin Erichsen fra Natteravnene i Korsør, der sammen med Jane Valsted som har været en del af gruppen Forsvundne Personer, der under en tidligere mindehøjtidelighed ved Korsør Station, snakkede sammen om at lave et fakkeloptog til minde for Emilie Meng, og fakkeloptog det blev der.

– Vi stod og snakkede om at lave det her fakkeloptog, men ingen af os havde drømt om at 4000 mennesker ville møde op, så er dybt berørt over det syn der mødte mig derude, da jeg i første omgang var bange for, at der kun ville komme omkring 500 mennesker, udtaler en dybt berørt Benjamin Erichsen til 112news.dk

Det enorme fakkeloptog startede fra Korsør Station klokken 18.30, hvor optoget skulle af grusstien mod Motalavej, men grundet de enormt mange mennesker der valgte at dukke op, fyldte optoget allerede inden afgang, hele den knap 600 meter lange sti, inden turen gik gennem blandt andet Byparken, for til sidst at ende ved Sankt Povls Kirke i centrum af Korsør.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Ved kirken samledes folk, da der inden en særlig mindegudstjeneste i kirken, blev afholdt en kort tale fra Sofie Sønderup fra Forsvundne Personer, ligesom Slagelse Kommunes Borgmester Steen Knuth valgte at stille sig op og sige et par ord foran de mange fremmødte mennesker.

– Både som borgmester og som far, der mangler jeg ord for at beskrive de følelser som jeg har, for det forfærdelige der er sket for Emilie og hendes familie. Jeg vil på familien og vennernes vegne bede jer om, at holde 2 minutters stilhed til minde om Emilie, der i en alt for tidlig alder er taget fra os. Ære være Emilies minde, lød ordene fra den berørte borgmester Steen Knuth.

Da de 2 minutters stilhed var ovre, var der en kort pause, inden den tydeligt berørte sogne præst Anna Helleberg Kluge sammen med præsten Thomas Hansen, skulle stå for den særlige mindegudstjeneste inde i selve kirken, hvilket for Anna ikke har været en let opgave, da det er hende som har konfirmeret Emilie Meng, ligesom hun også kendte Emilie gennem kirken, hvor Emilie Meng var korsanger, ligesom hun skulle have gjort den søndag formiddag, hvor hun forsvandt ved 4 tiden om morgenen.

– Nu er eftersøgningen endt, og vores værste frygt er blevet til virkelighed. Vi får ikke Emilie igen, men vi vil aldrig miste hende. Alt det hun var og stod for, vil vi bære videre som vidnesbyrd om kærligheden, som ingen ondskab kan knuse. I aften har vi båret lys igennem vintermørket for at holde hinanden fast på, at kærlighed, medmenneskelighed, fremtidshåb og unge drømme er stærkere end ondskaben, var nogle af ordene fra præsten Anna Helleberg Kluge under gudstjenesten i kirken.

Da arrangørende havde en anelse om der godt kunne dukke flere mennesker op end der kunne være inde i kirken, havde de gennem sponsoren SLS Vagt fået opsat lydudstyr foran kirken, så alle de der ikke var plads til inde i kirken, stadig havde muligheden for at høre gudstjenesten ude på pladsen foran kirken, ligesom sponsoren også havde sørget for et hold vagter, som skulle sørge for at opretholde en god ro og orden.

Politiet havde også sat en del mandskab af til opgaven, som foregik i samarbejde med hjemmeværnspolitiet, så der kunne holdes styr på trafikken, da optoget bevægede sig gennem byen, hvor de flere steder skulle passeres meget trafikeret vejen, men meldingen fra politiet var, at hele arrangementet forløb som planlagt og i en god ro og orden.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Hele arrangementet kunne ifølge hoved arrangør Benjamin Erichsen kun lade sig gøre takket værre de mange sponsorer, som hver især har bidraget og doneret et beløb eller arbejdskraft til arrangementet, og til dem vil han sende en særlig stor tak, da de har været grunden til vi kunne få fat i knap 2000 fakler, som blev delt ud under optoget, udover alle dem som selv havde medbragt egne fakler.

Følgende sponserede fakkeloptoget

Føtex Korsør, Pubben, Soc, 3F Storebælt, Roteri, Sct Georgsgilderne, Cityforeningen Korsør, Super Brugsen, samt en lille flok private og anonyme, men derudover havde Korsør Madmarked da de så om arrangementet slået op på Facebook, at de også var klar med en gang varm suppe ved kirken til de fremmødte, men hvor langt suppen rakte til de knap 4000 mennesker vides ikke.

/112news/

Se alle billederne fra fakkeloptoget i galleriet herunder. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

« af 16 »
Denne artikel er set12242gange.