TV: 36-årig varetægtsfængslet i surrogat for at sætte ild til egen lejlighed

Holbæk: Den 36-årige mand der torsdag aften måtte reddes ud af sin brændende lejlighed med brandvæsenets stige i Ladegårdsparken Vest i Holbæk, er fredag blevet varetægtsfængslet i surrogat frem til den 15 november, sigtet for selv at have sat ild til sin lejlighed og samtidig bragt andre mennesker i fare.
Vestsjællands Brandvæsen modtog meldingen om branden ved 19 tiden torsdag aften, og da de ankom til stedet var der en voldsom brand i en lejlighed, hvor en mand hang ud af vinduet og råbte om hjælp, men blev altså hurtigt reddet ned med en stige, inden han blev kørt til sygehuset til tjek for røgforgiftning, men skulle altså ikke være kommet noget alvorligt til.

Politiet mistænkte efterfølgende manden for selv at stå bag branden, og han blev derfor anholdt på sygehuset, hvor han blev holdt under observation, indtil han fredag blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor dommeren valgte at varetægtsfængsle manden frem til den 15. november, sigtet for at sætte ild til sin lejlighed og for at udsætte andre mennesker for fare.
Hvorfor manden valgte at sætte ild til sin lejlighed vides ikke, men i et opslag på Facebook beskrives manden som psykisk ustabil, og skulle ifølge opslaget lide af skizofreni, men om det er grunden til mandens handlinger vides ikke.

Større skade på ejendommen end først antaget

Vi skrev i går at beboerne i opgangen kunne vende hjem til deres lejligheder efter branden var slukket, men det viser sig ikke at være korrekt, da skaderne efter branden er mere omfattende end som så, da lejligheden hvor branden startede er totalt udbrændt, mens de øvrige lejligheder i opgangen har fået sod og/eller vandskade.
Opgangens ni beboere kunne derfor ikke vende retur til deres lejligheder efter branden var slukket på grund af brandens omfang og følgeskader, så de har derfor måttet finde alternativ logi for natten, indtil boligselskab og Holbæk kommune i løbet af fredagen ville finde en mere varig løsning for de berørte beboere, det skriver Midt og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

/112news/
Denne artikel er set3783gange.