Tunnel øvelse 2014: Tog afsporet og brudt i brand under Storebælt

« af 37 »

Af. Lasse Antonsen.

Kl. 2.16 i nat indløb meldingen om brand i et tog i storebæltstunnelen og dermed var den årlige fuldscala øvelse under Storebælt igang. Over 1000 mennesker har i år været med under den store øvelse, hvor beredskaber fra både Korsør, Skælskør, Slagelse, Sorø, København, beredskabstyrelsen i Næstsved, Præhospital, Sygehuse, Politiet, Nyborg, Odense, DSB, Banedanmark, samt en masse statister, som skulle være enten tilskadekomne eller folk som selv kunne gå efter ulykken i tunnelen.

LÆS OGSÅ: Større militær øvelse i Korsør

Scenariet var denne gang et passagertog, som var brudt i brand i det nordlige tunnelrør under Storebælt. I toget befandt sig godt 400 mennesker, hvoraf de 90 var tilskadekomne som skulle frigøres og hjælpes ud af beredskabet.

De ca. 300 uskadte passagere fra toget, blev kørt til Korsør station med et evakueringstog, hvor busser holdt klar til af tage imod dem. På ventepladsen ved Korsør station, havde Beredskabsstyrelsen opsat behandler pladser til de mange tilskadekomne, som blev fragtet op fra tunnelen med beredskabets hjælp, hvor de kunne blive behandlet inden ambulancer som holdt standby sørgede for videre transport til de forskellige sygehuse.

LÆS OGSÅ: 2 mænd slap billigt fra voldsom ulykke på Storebæltsbroen

Scenariet var denne gang et passagertog, som var brudt i brand i det nordlige tunnelrør under Storebælt. I toget befandt sig godt 400 mennesker, hvoraf de 90 var tilskadekomne som skulle hjælpes ud.

Øvelsen sluttede kl. 5.30 (vintertid) imorges, og med nattens skift til vintertid, fik øvelsen en time mere at løbe på. Øvelsen skulle være forløbet yderst tilfredsstillende skriver politiet i en pressemeddelelse idag. Øvelsen vil nu blive evalueret af kontaktgruppen, som forventer at have en rapport klar til december.Denne artikel er set13784gange.