Værestedet Basen skaber succes på Motalavej i Korsør

« af 19 »

Af. Lasse Antonsen

Korsør: Basen på Motalavej i Korsør, afholdte søndag eftermiddag Bingo Banko i Kvarterhuset på Motalavej. Banko spillet blev afholdt af Basen og idéen var at samle de unge og deres familier om en fælles aktivitet. Gevinsterne til banko spillet var ting, som de unge fra Basen selv havde været rundt og samle hos de lokale erhversdrivende, som donerede de forskellige ting til spillet. Ud af de mange erhversdrivende de unge var rundt hos, var det kun meget få af dem som ikke ville sponsorere noget til spillet. Blandt gevinsterne der blev samlet ind, var bla. Iphone covers, tøj, slik, legetøj og meget andet.

LÆS OGSÅ: Sommer/eid fest på Motalavej i Korsør

Basen er en del af det kommunale projekt “Motalavej & Ringparken”, et projekt som startede i januar 2011. Projektet består af forskellige kommunale aktører som er rykket sammen og sidder fysisk ude i boligområderne, hvor de kan være i tæt kontakt med de unge. Projektet har et større samarbejde med Politiet og boligselskaberne, samt en masse andre aktører. Efter projektet er startet, er der blevet arbejdet intensivt med de unge i kvarteret, for at fastholde dem i forskellige aktiviteter, hjælp til jobsøgning, lektie cafe, mm. Alt sammen for at holde dem fra balladen og ude af den kriminelle løbebane.

LÆS OGSÅ: Hyggelig Sankt Hans aften ved Kvarterhuset på Motalavej i Korsør

Projektet har tilsyneladende haft en god effekt, hvor det er lykkedes af skabe ro i kvarteret. Basen har ingen faste lokaler, men låner lokaler af Kvarterhuset i Korsør og laver aktiviteter hver weekend, samt i ferier og på helligdage. Når vejret er til det bliver aktiviterne lavet på græs arialerne forskellige steder i boligområdet.

LÆS OGSÅ: Unge på Motalavej hjælper fastkørt lægeambulance fri

Politiet og brandvæsnet har siden januar heller ikke haft meget at se til på Motalavej. Brandvæsnet har siden januar kun været til en containerbrand ved ældreboligerne på Motalavej, samt en bilbrand i Fasanstien på den anden side af gaden, hvor brandårsagen dog er ukendt. Politiet har tilsyneladende heller ikke haft meget at se til på Motalavej siden januar, andet end til mindre almindelige politi opgaver.

 

I videoen her kan du høre hvad souschef Khalil Hussein havde at sige om Banko spillet.

I videoen her kan du se et lille sammenklip fra selve banko spillet.Denne artikel er set15412gange.