Sæl i Korsør har skabt stor debat og harme på Facebook

Fotograf. Lasse Antonsen.

Fotograf. Lasse Antonsen.

Af. Lasse Antonsen.

Korsør: Sælen der har fået navnet “Luffe” og som gennem den sidste uges tid, har holdt til ved Korsør Roklub, er efter den har været i medierne, blevet noget af en seværdighed og tilløbsstykke for folk, som rigtig gerne selv vil se sælen, samt få et billede af den. Dette har dog over de sidste par dage, skabt en del debat og harme på Facebook, hvor folk mener at det er virkelig synd og stressende for sælen, med de mange mennesker som dagligt, kommer for at kigge til den.

LÆS OGSÅ: Korsør har fået besøg af en sæl, som holder til ved den lokale Roklub

112news.dk har idag været i telefonisk kontakt med Henrik Lykke Sørensen, fra Skov og Naturstyrelsen, for at få en kommentar på hvad der er rigtigt og forkert i forhold til sælens levevilkår, samt hvor grænsen går for ikke at skade dens natur.

Henrik Løkke Sørensen udtaler overfor 112news.dk, at det ikke skulle være et problem for sælen, at de mange mennesker besøger den dagligt og får et billede af den. Han opfordre dog til ikke at komme for tæt på, da dette kan forstyrre dens natur, og fortsætter. Jeg er ikke bekymret for sælen, hvis folk skulle vælge at prøve og klappe den eller lign. Dog er jeg mere bekymret for de mennesker der prøver at røre den, da den har mange bakterier i pælsen, som i værstefald kan være farlige for mennesker. Skulle den gå hen og føle sig truet, kan den dog også finde på og gå til angreb, men jeg ser ikke noget problem i at mange ser til den, hvis de blot respektere det er et vildt dyr og derved holder en passende afstand til den. Henrik Løkke Sørensen mener også at sælen bare vil fortrække sig, hvis opmærksomheden skulle gå hen og blive for stor for den, så derfor skulle der ikke være et problem i menneskers tilstedeværelse, slutter han.Denne artikel er set3527gange.