Korsør har fået besøg af en sæl, som holder til ved den lokale Roklub

« af 11 »

Af. Lasse Antonsen.

Korsør: En sæl har for tiden taget bolig ved Korsør Roklub. Sælen som har været der en uges tid, er nu blevet et helt tilløbsstykke for byens borger, som strømmer til for at se den lille søde sæl, som virker meget tam og man kan derfor komme helt tæt på den.

Selv om sælen virker meget menneskevandt, opfordres folk dog til ikke at komme for tæt på, oplyser Stefan Springborg som er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen, overfor TV2-Øst. Sælen kan nemlig tro at vi mennesker er af samme art, og den kan derfor godt finde på at gå til angreb udtaler han. Selv om sælen er lille, skulle den være ufattelig hurtig, og samtidig have et skarpt tandsæt. Et bid af den vil derfor svare til at blive bidt af en virkelig stor hund, siger han.

Nogle af de mennesker der har besøgt sælen, har dog også troet at den kunne være syg, siden den holder til lige netop der, og siden man kan komme så tæt på. Nogle borgere har derfor haft kontakt med Dyrenes Beskyttelse. Ifølge Localeyes.dk oplysninger, har en dyrlæge derfor allerede været ved Roklubben, for at tilse sælen, som ikke skulle fejle noget og derfor være helt sund og rask.

Hvorfor sælen har valgt netop dette sted, er der ingen der ved, men en masse mennesker har haft nogle forskellige teorier om at sælen, kunne stamme fra et fangeskab et sted, hvilket også ville være årsagen til at den ikke er bange for mennesker. Dette er dog ikke blevet bekræftet nogen steder, men sælen ser dog ud til at trives ved Roklubben i Korsør, og vælger dog at svømme sin vej, når opmærksomheden fra de mange besøgende bliver for meget.

Da Alarm112-foto.dk igår var ved Roklubben for at filmen den, valgte den også efter noget tid, at fortrække sig og kunne kort tid efter ses svømme rundt i noret, hvor den med jævne mellemrum stak hovedet op, for at se om vi var gået, så den atter kunne komme op på sin plads i solen. Se videoen af sælen ovenfor, hvor det også kan ses, hvor tæt man egentlig kan komme på sælen.

Se video af sælen herDenne artikel er set8052gange.