Rigspolitichefen: Vi arbejder på højtryk for at sikre befolkningens tryghed

Arkiv foto. Christian Shmock.

Arkiv foto. Christian Shmock.

Terror Danmark: Lørdag den 14. februar og natten til søndag den 15. februar var der to skudattentater i København. To civilpersoner blev dræbt, mens fem polititjenestemænd blev såret. Den formodede gerningsmand skød sidst på natten mod politiet, som besvarede skuddene, hvorved gerningsmanden blev dræbt.

LÆS OGSÅ: Seneste nyt om efterforskningen fra Københavns Politi

I forbindelse med det seneste døgns skudepisoder i København har rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg følgende udtalelse:

”Gårsdagens og nattens attentater efterforskes som terroranslag. Det er en meget alvorlig situation, og politiet arbejder hårdt og målrettet på at sikre befolkningens tryghed og sikkerhed.

Jeg vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse med de to dræbte og deres pårørende. Det er meget ulykkeligt, og det berører os alle. Vores samfund er jo kendetegnet ved en meget høj tryghedsfølelse og tillid, og det er tragisk, at de to attentater betyder, at vi alle sammen lige nu er ramt på vores tryghedsfølelse,” siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

LÆS OGSÅ: Politiet har skudt og dræbt en mand på Nørrebro i København

Han fortsætter:

”Det berører mig naturligvis også dybt, at der er fem sårede politifolk. Mine tanker går til dem og deres familier.

Alle landets politikredse er i forhøjet beredskab og bidrager til at få løst de opgaver, der er i forbindelse med de alvorlige hændelser.

Vi har siden terroranslagene i Frankrig og Belgien haft et øget beredskabsniveau, og derfor har vi været i stand til at handle hurtigt i forhold til de to attentater,” siger Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse, som Rispolitiet har udsendt for kort tid siden.

LÆS OGSÅ: Signalement af formodet gerningsmand – Har du set denne mand

Ekstra mandskab fra andre kredse

Rigspolitiet har indkaldt ekstra mandskab fra landets politikredse for at bistå København Politi med at løse de nødvendige efterforskningsmæssige, bevogtningsmæssige og patruljemæssige opgaver. I den forbindelse er politiet også i tæt kontakt med politimyndighederne i Danmarks nabolande.

LÆS OGSÅ: Skyderi mod Krudttønden på Østerbro i København – En person er dræbt.

2 Personer anholdt

Ifølge TV2 Nyhederne, skulle 2 personer angiveligt være blevet anholdt, under en aktion mod en netcafe i Købehavn. Vi følger naturligvis sagen nærmere.Denne artikel er set3441gange.