Politiet indfører igen visitationszone på Motalavej i Korsør efter urolig weekend

Politiet indfører igen visitationszone på Motalavej i Korsør efter urolig weekend

Mandag aften måtte politiet endnu engang møde talstærkt op på Motalavej, da nogle grupperinger atter var røget i totterne på hinanden. Mindst en person blev anholdt.

Korsør: Efter en urolig weekend på Motalavej i Korsør, har politiet tirsdag valgt igen at indføre visitationszone i området omkring Motalavej.

Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi tirsdag i en pressemeddelelse.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har besluttet at oprette en visitationszone i et afgrænset område omkring Motalavej i Korsør for at forebygge kriminalitet.

LÆS OGSÅ: Mand ramt i hovedet med en spade under slagsmål på Motalavej i Korsør

Visitationszonen gælder fra tirsdag den 21. december 2021 kl. 16.00, og varer foreløbigt frem til tirsdag den 4. januar 2022 kl. 16.00. 

Formålet er at forhindre særligt utryghedsskabende kriminelle handlinger, og på den måde genskabe trygheden i området.

Det sker efter en urolig weekend i kvarteret, hvor der har været flere episoder med grov vold, hærværk og slagsmål mellem flere grupperinger.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Både fredag og søndag var politiet massivt tilstede på Motalavej i Korsør, efter flere episoder med slagsmål, grov vold og hærværk.

Der er endvidere fundet slag- og stikvåben i området, ligesom flere personer er blevet anholdt og sigtet, mens én person mandag blev varetægtsfængslet.

Risiko for nye sammenstød

Det er politiets opfattelse, at disse konflikter stadig er aktive, og der derfor er en risiko for nye sammenstød mellem grupperingerne, f.eks. ved brug af våben.

Politiet håber derfor på, at visitationszonen vil være med til at dæmpe konflikten, og derved forhindre yderligere sammenstød.

For den almindelige borger har visitationszonen ikke nogen stor betydning, og de vil derfor kunne befærdes i området som normalt.

Inden for visitationszonen har politiet lov til stikprøvevis at visitere folk efter våben, uden at have en begrundet mistanke, eller have foretaget sigtelse.

LÆS OGSÅ: Politiet indfører visitations- og skærpet strafzone i området ved Motalavej i Korsør

Udover visitationszonen, så indføres der også en såkaldt strafskærpelse inden for visitationszonens område.

Det betyder en fordobling af strafferammen for kriminalitet, som begås i den periode, visitationszonen er i kraft.

– Den opførsel, vi har set hos de stridende parter i konflikten på Motalavej i Korsør er helt uacceptabel. Nu tager vi yderligere nogle redskaber i brug, så vi bedst mulig kan håndtere uroen og konflikterne og samtidig henstiller vi på det kraftigste til, at der findes en fredelig løsning. I sidste ende risikerer de beboere, som hér involverer sig i kriminelle handlinger, at de må forlade deres bolig i området. Det er afgørende vigtigt for politiet, at de almindelige beboere i området, som udgør langt de fleste, kan føle sig trygge i deres lokalområde. Det udtaler Lene Frank, politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Visitations- og strafzonen:

Visitations- og strafzonen gælder indenfor det indtegnede område, som vist på billedet herunder.

Det er inden for det indtegnede område at visitations- og steafzonen gælder. I dette område kan politiet foretage visitation uden begrundet mistanke, ligesom straffen fordobles ved strafbare handlinger.

Områdets udstrækning er ca. 900 m i øst-vestlig retning, samt ca. 450 m i nord-sydlig retning.

Vejstrækninger som udgør grænsen af zonen, indgår liheledes i visitations- og strafskærpelseszonen.

/Pressemeddelelse/

Denne artikel er set424gange.