Kraftigt nordlys kunne ses flere steder i landet

Kraftigt nordlys kunne ses flere steder i landet

Her ses nordlyset over Korsør Nor sent søndag aften. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Et kraftigt nordlys kunne søndag aften opleves flere steder i landet, ligesom brugere har indrapporteret at kunne se nordlyset i Tyskland.

Søndag aften var der trods tidspunktet på året mulighed for at opleve nordlys i Danmark, der ifølge indrapporteringer fra brugere på Aurora appen, kunne ses mange steder i både Danmark og dele af Tyskland.

Det var primært steder i den østlige del af Sjælland, Midtsjælland, samt Nordsjælland, som fik den fulde oplevelse, hvor det flere steder endda kunne ses med det blotte øje. Det oplyser flere brugere på Facebook.

Sidst på aftenen målte KP værdien, som indikerer intensiteten af nordlyset hele 8, hvilket er ekstremt højt, som derfor gjorde det muligt at se nordlyset helt nede i Tyskland, hvilket er meget usædvanligt.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Kort før midnat begyndte skyer at trække ind over landet fra syd og sydvest, og omkring midnat var himlen helt overskyet. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

På Vestsjælland i Korsør blev det dog ikke til det helt store show på himlen, da skyer i horisonten mod nord skyggede for udsynet, ligesom skyer fra Syd og sydvest bevægede sig ind over landet.

Det var derfor også kun muligt at se nordlyset med et kamera, da det ikke var synligt for det blotte øje på himlen.

Ved midnatstid havde skyerne pakket sig så meget sammen over byen, at det var helt overskyet og dermed umuligt at se nordlyset, mens det andre steder blev til et smukt lysshow på nattehimlen.

/112news/

Denne artikel er set61gange.