32-årig sigtet for drabet på Emilie Meng og for voldtægtsforsøg med 15-årig i Sorø

32-årig sigtet for drabet på Emilie Meng og for voldtægtsforsøg med 15-årig i Sorø

Du kan se hele pressemødet i videoen her. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

En 32-årig mand er nu blevet sigtet for voldtægt og drab på 17-årige Emilie Meng og et voldtægtsforsøg mod en 15-årig pige i Sorø.

Det oplyste Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi onsdag på et pressemøde.

Den 32-årig sidder i forvejen varetægtsfængslet for langvarig frihedsberøvelse og voldtægt af en kun 13-årig pige i Kirkerup på Vestsjælland lørdag den 15. april.

Dagen efter hendes forsvinden, kunne politiet efter godt 27 timers intens efterforskning, skride til anholdelse af den 32-årige på hans bopæl i Svenstrup ved Korsør.

Under anholdelsen af den 32-årige, fandt betjentene den 13-årige pige i live på adressen og hun blev hurtigt kørt i ambulance med politieskorte til Rigshospitalet.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Kort efter anholdelsen af den 32-årig på adressen i Svenstrup var politiet massivt tilstede med flere patruljer, samt teknikkerne for at gennemsøge huset for tekniske spor i sagen. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Hun blev dog udskrevet igen samme aften og bragt hjem til familien igen. Det oplyste hendes mor i et opslag på Facebook.

32-årige sigtet i lignende sager

Onsdag middag indkaldte Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til et pressemøde med nyt i sagen om den 32-årig mand, som blev anholdt i sagen om den 13-årig pige i Kirkerup.

På pressemødet kunne politiinspektør Kim Kliver oplyse, at de nu har valgt også at sigte manden for frihedsberøvelse, voldtægt og drab på den 17-årige Emilie Meng i 2016.

Han kunne yderligere fortælle, at han desuden også er blevet sigtet for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse, samt voldtægtsforsøg mod en 15-årig pige i Sorø i november sidste år.

Den 15-årige pige havde ifølge politiinspektøren dog gjort så meget modstand, at gerningsmanden havde opgivet sit forehavende og stukket af fra stedet.

Politiet har den 20 april beslaglagt en Hyundai i30 i udlandet, som ifølge BT skulle være den bil som den 32-årige var ejer af i sommeren 2016 hvor Emilie Meng forsvandt.

Bilen har været en central del af sagen, da denne bil er blevet observeret på kameraovervågning på Korsør Station den morgen hun forsvandt, men trods en efterlysning af bilens ejer, blev denne aldrig fundet.

Vidner havde ligeledes set en lignende bil holde parkeret ved Regnemarks Bakker nær Borup hvor Emilie Meng blev fundet dræbt julemorgen i 2016.

Bilen har senere gået under navnet 04.07 bilen, da det var på dette tidspunkt bilen blev set på overvågningen ved Korsør Station, kort efter Emilie var kommet ind med toget fra en bytur i Slagelse sammen med sine veninder.

Artiklen fortsætter efter videoen…

Det er på dette overvågningskamera på Korsør Station at man kunne se bilen forlade stationen kl. 04.07 om morgen den 10. Juli 2016.

Det er netop en sådan bil den 32-årig var ejer af i sommeren 2016, men den skulle dog være blevet totalskadet og skrottet i foråret 2021. Det skriver BT.dk

Efter BT’s afsløringer om den 32-åriges ejerskab af denne bil, har politiet fundet frem til den hos en familie i Slovakiet, og er nu blevet beslagt og er i politiets varetægt.

Kim Kliver ønskede dog ikke at kommentere på hvorvidt bilen er nået til Danmark eller om hvorvidt den er blevet undersøgt endnu. Han kan dog ikke udelukke at spor i bilen kan være fået tabt, her syv år senere.

Fundet af bilen har dog medført, at den 32-årige nu formelt er blevet sigtet for frihedsberøvelse, voldtægt og drabet på Emilie Meng.

Hvad der har ført til, at han også er blevet sigtet for og sat i forbindelse med voldtægtsforsøget af den 15-årige pige i Sorø i november sidste år, ville politiinspektøren dog ikke komme nærmere ind på.

Den 32-årige har afgivet DNA prøve

I forbindelse med efterforskningen af drabet på Emilie Meng, har godt 1450 personer frivilligt afgivet DNA prøve, blandt disse er ejere af en Hyundai i30, samt venner og bekendtskaber, heriblandt den 32-årige.

Den type af DNA spor der er i sagen, er ifølge politiinspektøren ikke en type man kan holde op mod de traditionelle reference-prøver i DNA registreret.

Politiet har derfor allerede i den tidligere del af efterforskningen indledt et samarbejde med eksperter og universiteter, et samarbejde som nu kan udnyttes i en fokuseret efterforskning mod den mistænkte.

Politiinspektøren vil dog ikke kommentere på hvorvidt der findes et DNA match i sagen, men på baggrund af omstændighederne omkring den 32-årige og hans ejerskab af en Hyundai i30 har dog ført til, at politiet mente det ville være fornuftigt at sigte ham.

– Jeg finder det vigtigt, at vi får præciseret, at en sigtelse ikke er hverken nogen form for tiltale eller dom. Men politiet har rent faktisk pligt til at rejse sigtelse mod en mistænkt, så den pågældende får de rettigheder, som en sigtet skal have imens vi undersøger forholdene, lød det videre fra politiinspektøren.

Den 32-årige nægter sig skyldig i de nye sigtelser der er rejst mod ham, det oplyser hans advokat, Karina Skou, til Ritzau.

Han har dog delvis kendt sig skyldig i sigtelserne for langvarig frihedsberøvelse og voldtægt af den 13-årige pige fra Kirkerup, fremgik det af grundlovsforhøret mod ham den 17. April.

/112news/

Denne artikel er set100gange.