Husker du da Danmark lukkede ned – Ny DR Dokumentar fortæller historien

Husker du da Danmark lukkede ned – Ny DR Dokumentar fortæller historien

Videoen her viser hvordan tungt bevæbnet politi lukkede Sjælland ned i forbindelse med en menneskejagt. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Husker du de dramatiske scener der udspilede sig i september 2018 da Danmark lukkede ned i forbindelse med en menneskejagt?

En ny DR Dokumentar som har løbet over skærmen de sidste fire søndage, fortæller nu historien. En historie om en spionkrig i Ringsted, som førte til den store nedlukning af landet.

112news.dk har leveret billeder til dokumentaren, som fortæller historien om spionkrigen i Ringsted. En historie der trækker spor til en blodig konflikt mellem stormagter i Mellemøsten.

Det hele startede i 2018 hvor en efterretningsagent var kommet til Danmark for at gennemføre et attentat mod en person i Danmark.

Attentatet var rettet mod et medlem af gruppen ASLMA bosiddende i Ringsted, som blev overvåget og beskyttet af PET.

Personen som attentatet var rettet mod, har en politisk rolle i striden i Mellemøsten. Det var dette attentat som PET troede var igang, hvilket udløste den store menneskejagt.

En bil var blevet set nær adressen i Ringsted, og med en adfærd der fik PET til at reagerer. Herefter gik der ikke længe før politiet havde lukket alt adgang til og fra Sjælland.

DR er kommet i besiddelse af oplysninger, vidneudsagn og sagsakter, som nu kan kaste lys over hvad der egentlig skete i Ringsted tilbage i 2018 og årene efter.

Det har nemlig vist sig at personen som PET beskyttede i Ringsted, selv efterfølgende er blevet sigtet og dømt for bl.a. spionage.

Du kan se hele dokumentaren i fire dele her, som fortæller historien attentatet, en likvidering på åben gade, spionage og terror.

/112news/

Denne artikel er set385gange.