Kløverhaven i Korsør blev oversvømmet – Dyrene har det godt

Kløverhaven i Korsør blev oversvømmet – Dyrene har det godt

Sådan så der ud i Kløverhaven og Naturbørnehaven Troldebo mandag formiddag, efter weekendens oversvømmelse. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Flere dyr blev lørdag reddet fra at drukne, da Naturhaven Kløverhaven i Korsør blev oversvømmet, men de har det efter omstændighederne godt.

Det var en borger der lørdag formiddag opdagede at naturhaven Kløverhaven i Korsør, som drives af FGU Korsør stod under vand.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Det var dette syn der mødte en borger ved Kløverhaven lørdag formiddag. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Kløverhaven er en naturlegeplads med mange forskellige dyr og faciliteter, som hovedsageligt bruges af kommunens institutioner.

Her for børnene mulighed for ar komme ud i naturen og opleve dyrene helt tæt på.

Borgeren som opdagede oversvømmelsen af naturlegepladsen lørdag formiddag, frygtede at to grise var druknet og ringede derfor 112.

Brandvæsnet var derfor hurtigt fremme på stedet, hvor de med hjælp fra en ansat og en elev fra FGU, fik indfanget dyrene og bragt dem i sikkerhed.

Til alt held var nogle bygninger og den ene ende af området gået fri af vandet, så der var mulighed for at få dyrene ind på tør grund.

Naturbørnehaven Troldebo blev også oversvømmet

Da dyrene var sikret, ventede der sig en omfattende opgave med at få pumpet de store mængder vand væk fra området.

Det viste sig nemlig også, at nabogrunden tilhørende Naturbørnehaven Troldebo stod under vand, hvor selve bygningen dog var gået fri.

Artiklen fortsætter efter videoen…

I videoen her ses omfanget af oversvømmelserne lørdag formiddag. Drone fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Hele indkørslen til børnehaven og deres legeplads var derimod helt oversvømmet, så de ikke ville kunne modtage børn til pasning før vandet var væk.

Beredskabsstyrelsen blev derfor tilkaldt lørdag eftermiddag, som ankom med flere køretøjer og godt 20 mand til opgaven.

Det skulle dog vise sig at blive en omfattende opgave, da vand fra de nærliggende marker og skov, blev ved med at løbe til.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Beredskabsstyrelsen ankom lørdag eftermiddag, hvor de begyndte at pumpe de store mængder vand væk. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Store mængder nedbør og ødelagt drænrør årsag til oversvømmelsen

Det er den seneste tids store mængder nedbør, kombineret med et beskadiget drænrør, som var skyld i den massive oversvømmelse.

Slagelse Kommunes Entreprenør afdeling har derfor sideløbende, kæmpet med at få udbedret skaderne på drænrøret weekenden igennem.

Artiklen fortsætter efter videoen…

Søndag aften arbejde Beredskabsstyrelsen og Slagelse Kommune på højtryk mod vandmasserne. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Mandag formiddag lykkedes det at få vandet væk, ligesom drænet var blevet genoprettet, så det selv kunne håndtere det vand som måtte komme.

Ifølge en medarbejder på stedet, så var det røderne fra et birketræ der havde ødelagt røret flere steder, som derfor var faldet sammen.

Trods oversvømmelsen, så kunne børnehaven åbne næsten som normalt mandag morgen. Personalet og forældrene måtte dog benytte en bagvej ind til børnehaven.

Beredskabsstyrelsen kunne derfor kort før middag pakke pumperne sammen, da det meste af vandet var pumpet væk.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Mandag kunne man igen gå tørskoet rundt på naturlegepladsen Kløverhaven, hvor kun mindre lavninger fortsat var oversvømmet. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Ifølge Direktør for FGU i Korsør, som mandag formiddag besigtigede Kløverhaven efter oversvømmelsen. Så tyder det på, at de selv skal stå for at få det sidste vand væk, som står i mindre lavninger på grunden.

Kløverhavens dyr har det efter omstændighederne godt

En medarbejder fra FGU som var i Kløverhaven mamdag formiddag, kunne overfor 112news.dk oplyse, at alle dyrene efter omstændighederne har det godt.

SN skrev ellers søndag, at de to grise som blev reddet fra at drukne, muligvis skulle aflives. Dette afviser medarbejderen på stedet.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Kløverhavens gedder kunne igen bevæge sig frit rundt på området. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Hun kunne i stedet fortælle, at de har det godt, og har fået en varm stald med hø, hvor de kan være. Her lå de og sov godt gemt i høet, da 112news besøgte Kløverhaven mandag formiddag.

Der venter nu et større oprydningsarbejde efter oversvømmelsen, ligesom det sidste vand skal pumpes væk, inden de kan modtage besøgende igen.

/112news/

Denne artikel er set392gange.