Brand i transformerstation i Korsør: Godt 800 husstande var uden strøm

Brand i transformerstation i Korsør: Godt 800 husstande var uden strøm

Torsdag eftermiddag opstod der brand i en transformerstation på Birkemosevej i Korsør som resulterede i, at godt 800 husstande var uden strøm.

Meldingen indløb til Slagelse Brand og Redning Kl. 17.01, da der kom tyk sort røg ud fra transformerstationen på Birkemosevej i Korsør.

Politi og brandvæsen var hurtigt fremme på stedet, hvor de fik afspærret et stykke af vejen, så nysgerrige ikke kom ind i røgfanen.

Da der var tale om brand i et større el-snlæg, afventede brandvæsnet forsyningsselskabet, som kunne afbryde strømmen først.

LÆS OGSÅ: Voldsomt solouheld: Bilist påkørte flere skilte, el-skabe og lygtepæl

Efter noget tid ankom forsyningsselskabet til stedet, som hurtigt fik frakoblet strømmen og åbnet dørene for brandvæsnet, som hurtigt fik slukket branden.

Branden skyldtes tilsyneladende en kortslutning i en ældre installation og førte til en længere strømafbrydelse i området.

Nedbrudet resulterede yderligere i, at der kl. 17.29 også udbrød brand i et el-skab i Geddesøparken, få hundrede meter fra Birkemosevej.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Kl. 17.29 brød også dette el-skab i Gedesøparken i brand, som ligger kun få hundrede meter fra Birkemosevej. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Det er efter alt at dømme på grund af overbelastning af nettet i forbindelse med den første brand, som har startet branden i el-skabet. Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Forsyningsselskabet iværksatte genopretningen af forsyningen i området kort efter branden var slukket, så borgerne kunne få strømmen tilbage.

Omkring kl. 22 torsdag aften, kunne forsyningsselskabet oplyse på deres Facebook, at de fleste borgere nu havde fået strøm igen. Det skriver TV2-ØST.

Dog er skaderne på transformerstationen og el-skabet så omfattende, at der ventede et større renoveringsarbejde, før skaderne vil være helt udbedret.

Mange nysgerrige beboere i området kom da også forbi brandstedet, da de var ude for at finde årsagen til strømsvigtet i området.

Her måtte medarbejderne fra forsyningsselskabet stå klar til at besvare de mange spørgsmål om hvornår der ville være strøm igen.

/112news/

Denne artikel er set248gange.