37-årige mand fik dom for et bestilt overfald på en kvindelig medarbejder ved SKAT

37-årige mand fik dom for et bestilt overfald på en kvindelig medarbejder ved SKAT

Arkiv.Foto

En af de tre mænd, som er varetægtsfængslet for grov vold mod en medarbejder ved SKAT i foråret 2017, erkendte under et retsmøde fredag sin medvirken i overfaldet. Retten i Viborg idømte manden en ubetinget fængselsstraf på 1 år og 6 måneder.

Under et retsmøde fredag den 8. december erkendte en 37-årig mand fra hovedstadsområdet at have bestilt et overfald mod en kvindelig medarbejder ved SKAT i foråret 2017. Sigtede forklarede i retten, at han på baggrund af medarbejderens håndtering af skattesager mod sigtedes to virksomheder ønskede at sætte en stopper for hendes sagsbehandling ved SKAT.
I overensstemmelse med straffelovens § 119 stk. 1, § 245 stk. 1 og § 23 var manden sigtet for tilskyndelse, råd og dåd til vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter begået mod en person i offentlig tjeneste eller hverv. Ved retsmødet i Viborg blev manden kendt skyldig og idømt 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel. Det var en skærpende omstændighed, at overfaldet blev begået i forurettedes fritid.

Han er varetægtsfængslet efter dommen på grund af forbrydelsens grovhed. Dommen på 1 år og 6 måneder er kortere end specialanklager, Lise Hebsgaard nedlagde påstand om, men længere end forsvareren nedlagde påstand om. Den 37-årige har modtaget dommen.
– Det har været vanskeligt at komme med en strafpåstand, da der ikke har været fortilfælde af denne karakter i Danmark. Jeg er meget tilfreds med, at vi efter grundig og langvarig efterforskning har fundet frem til bagmanden til det usædvanligt grove overfald,” siger specialanklager Lise Hebsgaard fra den lokale anklagemyndighed ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Overfaldet fandt sted tidligt om morgenen den 14. marts 2017, hvor en 37-årig kvindelig medarbejder ved SKAT blev udsat for grov vold uden for sin bopæl ved Silkeborg. Ved overfaldet blev kvinden sparket og slået flere gange med knyttet næve i ansigtet og på kroppen, hvorved hun pådrog sig flere kæbe- og ribbensbrud.
Manden og de to medsigtede har siddet varetægtsfængslet for overfaldet siden den 24. august 2017, hvor politiet anholdt dem. Midt- og Vestjyllands Politi er i gang med den afsluttende efterforskning af de to øvrige sigtedes roller i sagen, hvorefter anklagemyndigheden vil foretage en juridisk vurdering med henblik på tiltalerejsning.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set2669gange.