Grove drengestreger mod Arriva-busser og en lejlighed i Kvaglund-området: Det er en alvorlig sag

Grove drengestreger mod Arriva-busser og en lejlighed i Kvaglund-området: Det er en alvorlig sag

Arkiv.Foto

Esbjerg: I Kvaglund-området i Esbjerg har der søndag og mandag været hærværk mod privat ejendom og mod nogle Arriva-busser, der kører i området.

Syd- og Sønderjyllands Politi anser det skete for at være grove drengestreger.




Søndag aften klokken 19.58 fik Syd- og Sønderjyllands Politi anmeldelse om, at en kørende bybus i Kvaglundparken havde fået knust det yderste lag glas i en rude. Anmelderen mente, at det kunne være enten stenkast eller skud fra en softgun eller luftpistol.

Efter at politiet har modtaget fotos af skaderne på bussen, er det politiets foreløbige vurdering, at der er tale om skader efter stenkast.




Mandag aften er der anmeldt tre tilfælde af hærværk fra 18.30 og en times tid frem mod kørende bybusser med stenkast.

Klokken 18.55 mandag blev tre brosten kastet mod og knuste en facaderude i en lejlighed i Askelunden. Lejligheden er beboet af en 75-årig kvinde.




Overtrædelse af straffeloven

-Det er en alvorlig sag at kaste med sten mod både busser og mod beboelse. Det er faktisk en overtrædelse af straffeloven, siger chefpolitiinspektør Thomas Prip fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Det er også en voldsom oplevelse for både chaufførerne og den beboer i lejligheden, der er tale om. Når det er sagt, så er der intet i det skete, der indikerer, at der ligger andet bag end grove, men helt uacceptable drengestreger.




Da anmeldelsen kom mandag aften, aftalte politiet med Arriva, at buskørslen blev indstillet midlertidigt i området, til der var overblik over situationen.

Der er fra politiets side intet til hinder for, at Arriva for nuværende kan fortsætte normal buskørsel. Patruljeringen i området er og vil foreløbig forblive intensiveret.




Flere tiltag for at øge trygheden

Politiet har i dag haft et møde med Esbjerg kommune, Arriva og Sydtrafik . Her har vi orienteret om politiets syn på det, der er foregået. Der er taget initiativ til forskellige tryghedsskabende foranstaltninger fra både kommune og politi.




For eksempel at lade nærpolitiet køre med i nogle af busserne og tilsvarende lade nogle af kommunens forebyggelsesmedarbejdere gøre det samme.

Desuden vil den almindelige forebyggelsesmæssige indsats i området have fokus på at forebygge tilsvarende hændelser.




Hvis nogen har set noget, der kan have forbindelse til hærværket eller har andre oplysninger, der kan hjælpe med opklaringen, vil Syd- og Sønderjyllands Politi gerne høre fra dem.

/Pressemeddelelse/




Denne artikel er set3302gange.