25-årige mand er nu idømt 2 1/2 års fængsel for fremstilling af en bombe

25-årige mand er nu idømt 2 1/2 års fængsel for fremstilling af en bombe

 

Fotograf. Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk

 

Aarhus: En 25-årig mand er i dag ved Retten i Aarhus blevet idømt 2 1/2 års fængsel for i oktober sidste år at have fremstillet og besiddet en bombe i en kælder under en etageejendom i det vestlige Aarhus. Manden, der er somalisk statsborger, blev desuden betinget udvist af Danmark med to års prøvetid.

– Jeg er godt tilfreds med, at han blev dømt efter anklageskriftet. Det er ganske alvorligt at fremstille og besidde en bombe, hvilket straffen på de 2 1/2 år også afspejler, siger anklager Lars Petersen.




Den 25-årige blev anholdt i en lejlighed på Peter Fabers Vej i Aarhus V den 30. oktober sidste år, efter Østjyllands Politi havde modtaget en anmeldelse om, at der var fundet en mistænkelig genstand i en kælder under én af beboelsesblokkene. Politiet kørte til stedet og afspærrede området, hvorefter der blev forsøgt etableret kontakt til den dengang 24-årige, der befandt sig i en lejlighed. Da manden, trods gentagne opfordringer fra politiet, ikke ønskede at komme ud af lejligheden, kastede politiet tåregas ind, hvorefter han kom ud og blev anholdt.

Den mistænkelige genstand blev undersøgt nærmere, og politiet kunne konstatere, at det var tale om en hjemmelavet bombe, med detonatorer, indeholdende 400 gram sprængstof og metalstykker.




– Bomben karakteriseres som værende særdeles farlig på grund af dens store mulige sprængkraft. Hvis den var gået af, så ville det have forårsaget betydelig skade på både bygninger og personer, siger anklager Lars Petersen.

Den 25-årige ankede dommen på stedet

/Pressemeddelelse/




Denne artikel er set3920gange.