Voldsom gårdbrand i Ormeslev ved Vemmelev

« af 32 »

Af. Lasse Antonsen.

Ormeslev: Kort før kl. 19 udbrød der brand på en trelænget gård på Ormeslevvej 45 mellem Slagelse og Korsør. Branden var opstået i stalden og havde hurtigt fået godt fat, så tagpladerne var begyndt at springe.

Larmen fra de sprængte tagplader fik beboeren på gården, en kvinde med 4 børn til, at gå ud på gårdspladsen og kigge da det lød som fyrværkeri. Her opdagede kvinden den voldsomme brand som var brudt ud i staldbygningen og fik derfor hurtigt alarmeret brandvæsnet, hvorefter hende og børnene samt deres hunde hurtigt forlod gården.

Branden var så voldsom at den kunne ses inde fra Korsør ca. 10 km væk. Ved brandvæsnets ankomst, var de 2 længer med stald fuldstændig overtændt og der var en overgang fare for at stuehuset også ville brænde.

Der blev derfor hurtigt tilkaldt assistance fra både Slagelse og Skælskør til, at slukke ilden inden den bredte sig yderligere, og det lykkedes derved at redde selve stuehuset fra flammerne, men de 2 længer stod desværre ikke til at redde og brændte helt ned til grunden.

Heldigvis kom ingen til skade ved branden, så kvinden og hendes børn kunne derfor vende hjem igen da branden var slukket sidst på aftenen.

Hvad der har antændt branden vides endnu ikke, men teknikkere fra politiet skal i de kommende dage undersøge brandtomten for at fastslå den egentlige brandårsag.Denne artikel er set7054gange.