Unge brandkadetter laver opvisning for borgmester og beredskabskommisionen.

« af 92 »

Af. Lasse Antonsen.

Selvom sommervejret ikke rigtigt ville kigge frem tirsdag formiddag, så strålede 20 stjerneskud på RESC Korsør Brandskole, da de lokale Firebirds skulle have overrakt diplom, for gennemførsel af et 6 måneders forløb som brandkadetter.

Klokken 17 stod mere end tyve Brandkadetter klar til at lave en opvisning, som blev overværet af deres familier og venner, og hvor også borgmesteren og beredskabskommisionen var inviteret.

LÆS OGSÅ: Sommer/eid fest på Motalavej i Korsør

Et kæmpe brag startede øvelsen “fabrik i brand”. Flere steder på “fabrikken” var der opstået ild, så der skulle foretages brandslukning flere steder og på flere etager, samt redning af fabriksmedarbejdere som var fanget i flammerne. Firebirds klarede opgaven perfekt. Fabrikken blev reddet og alle fabriksmedarbejdere overlevede.

LÆS OGSÅ: Fædregrupperne fra Motalavej og Ringparken på brandkursus i Korsør

De unge brandkadetter “Firebirds” har netop gennemført deres grunduddannelse som ungdomsbrandmænd og det blev fejret med maner. Borgmester Sten Knuth var med og holdte tale for de unge og uddelte diplomer og pokaler. De unge fik spandevis af velfortjent ros.

LÆS OGSÅ: Unge på Motalavej hjælper fastkørt lægeambulance fri

Firebirds er et projekt for unge, der ønsker at udfordre sig selv ved at lære om brandbekæmpelse, 1. hjælp, sundhed og motion, og meget mere. Firebirds er et samarbejde mellem Projekt Ringparken og Motalavej, Slagelse Brand og Redning, samt busselskabet Keolis.

Se videoen fra dagen i klippet her.Denne artikel er set18583gange.