TV: Stribe af påsatte brande skaber utryghed i Holbæk

Videoen her er fra branden bag BR Legetøj i Smedelundsgade for godt 2 måneder siden, hvor der var brand selvsamme sted som mandag aften. Foto. Morten Sundgaard – skadestedsfotograf.dk

Holbæk: En pyroman er tilsyneladende på spild, da en stribe af påsatte brande hen over mandag aften og natten til tirsdag har hærget i Holbæk, og det skaber nu utryghed blandt borgerne i byen.




Der er efter alt at dømme en pyroman på spil i Holbæk da en påsat brand mandag aften, skulle vise sig kun at være starten på ialt 5 brande hen over mandag aften og natten til tirsdag, som alle formodes at være påsat.

Meldingen om den første brand kom klokken 23.31 hvor en automatisk brandalarm var gået i gang i butikscentret Borgergården på Ahlgade i Holbæk, da der var blevet sat ild til en papirkurv i centrets gangarealer, der trods tidspunket var frit tilgængeligt, da Fitness world havde åbent til midnat.




Den næste melding indløb klokken 00.16 hvor der var ild i en container på Slotshaven 3 i Holbæk og som hurtigt blev slukket.

Allerede klokken 00.38 indløb meldingen om den næste brand, og denne gang var der ild i en affaldscontainer i en baggård på Smedelundsgade ved BR Legetøj, samme sted hvor der fornyligt var sat ild i samme containere op ad bygningen, men også denne gang fik brandvæsnet slukket ilden i tide, inden den bredte sig til bygningen.

Efter branden i Smedelundsgade var der ro et par timer, inden den næste brandmelding indløb klokken 02.55 hvor der var ild i en container på Markedspladen i Holbæk, som ligger blot 50 meter fra branden i Smedelundsgade 5, men også her fik brandvæsnet hurtigt slukket ilden.




Sidste melding indløb klokken 03.05 hvor et par fra Holbæk blev vækket ved et kraftigt lysskær udenfor deres soveværelse, samt en knitrene lyd, da det viste sig der var ild i deres carport hvor deres biler holdt parkeret.

Det fik kæresten til at skynde sig ud for at redde deres biler som holdt parkeret i carporten, og som allerede var smeltet helt sammen i bagenden, mens hun fik ringet efter brandvæsnet, det skriver TV-Øst.




– Vi vågnede cirka klokken 3.00 af et mærkeligt lys inde i vores soveværelse og en knitrende lyd. Da vi trak gardinerne fra, kunne vi se, at hele carporten, hvor vi havde to biler holdende, stod i flammer, fortæller Anne Margrete Larsen til TV ØST og fortsætter…

– Jeg tænker allerførst, at begge vores biler brænder. Det var chokerende. Så min kæreste farer ud ad døren og får flyttet begge biler, men alt, der kan smelte af bagenden på hans Citroën C5, var smeltet. Baglygten var smeltet, håndtaget var smeltet. Alt, hvad der kan smelte på en bil, var smeltet, tilføjer hun.




De mange brande som politiet har en stærk formodning om er påsat, skaber nu tryghed blandt byens borgere, for hvornår gerningsmanden slår til igen.

I forbindelse med branden i Slotshaven har vidner set en person løbe fra stedet, som da også styrker politiet i deres teori om brandene kan være påsat, og de søger derfor vidner, som måske har set noget mistænkeligt i Holbæk hen over mandag aften og natten til tirsdag.




Personen vidner har set løbe fra stedet beskrives som:

  • Mand på mellem 17 og 22 år.
  • 170-180 centimeter høj.
  • Spinkel til slank af bygning og mørk i huden.
  • Sort hår, der er klippet kort i siderne, men som er længere i toppen.
  • Iført cowboybukser, samt en mørk jakke med hvide skuldre og to vandrette brede striber i farverne grøn og blå.

Har du oplysninger i sagen, så kan Midt og Vestsjællands Politi kontaktes på tlf. 114.

/112news/




Se alle billederne i galleriet herunder. Foto. Morten Sundgaard – skadestedsfotograf.dk

« af 14 »




Denne artikel er set6960gange.