LIGE NU: Truede sig til syv biler efter skudepisode i Vejlø ved Næstved

Truede sig til syv biler efter skudepisode i Vejlø ved Næstved

anholdt, arkiv billede, skud, trusler, Vejlø

Arkiv foto. Lasse Antonsen – Alarm112-foto.dk

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi bekræfter sent lørdag aften i en pressemeddelelse, at den anholdte mand på Amager, er manden fra skyderiet i Vejlø ved Næstved tidligere idag.
Politiet har siden klokken 10.19 lørdag formiddag eftersøgt den mand, der af flere omgange i tidsrummet fra 10.19 til 12.31 har affyret skud og truet med våben, begået hjemmerøveri, samt stjålet flere forskellige biler ved trusler under sin flugt. Det skriver politiet i pressemedelelsen.

LÆS OGSÅ: Skud i hus ved Vejlø By: Politiet har afspærret dele af byen og gerningsmanden er stadig på fri fod
Manden blev anholdt af Københavns Polit på Amager klokken 20.52 lørdag aften, hvor politiet i følge et vidne, fandt en pistol i forruden på køretøjet han blev stoppet i.

– Det er en meget alvorlig sag, og det er med stor tilfredshed, at manden nu er pågrebet. Han har flere gange i løbet af dagen truet borgere, og det kunne være endt endnu værre, end det gjorde. Manden blev standset og anholdt uden problemer, og der har hele dagen været et stort antal betjente i gang, og takket været et veludført politiarbejde, har det til aften ført til anholdelsen af manden, siger politiinspektør Kim Kliver.
Det hele begyndte lørdag formiddag klokken 10.19, hvor politiet fik en anmeldelse om uro på Svenstrupvej i Vejlø, der ligger tæt på Næstved.

Uroen viste sig at være en mand, der skød og ramte en anden mand i benet, ligesom der tillige blev skudt mod et hus på Vejløvej.

LÆS OGSÅ: LIGE NU: Mulig gerningsmand til skyderi i Vejlø By anholdt på Amager

På Svenstrupvej blev en politipatrulje truet med våben af gerningsmanden og betjentene valgte derfor at trække våben og skød derefter mod personen.
Truede sig til syv biler i vild flugt

Gerningsmanden løb fra stedet, men truede senere en bilist til at stige ud af bilen og overlade den til gerningsmanden, som derefter kørte væk.

Klokken 11.10 truede manden sig til en anden bil – denne gang på Sneserevej knap 10 kilometer sydøst for Næstved. Her brød han ind i et hus ved at knuse en rude og tvinge beboerne til at udlevere en nøgle til deres bil.

Inden han nåede at køre fra stedet, forsøgte to andre billister dog at spærre vejen for manden. Men det fik ham blot til at stige ud og slå en økse ned i motorhjelmen på den ene bil, og da personerne i den anden bil flygtede, fordi manden sigtede mod dem med et skydevåben, stjal han i stedet deres bil og kørte væk.
Knap 20 minutter senere – klokken 11.29 – var manden nået til Faxe, hvor han forsøgte at stjæle endnu en bil ved at true med et baseballbat, men han fik ikke bilnøglerne og forsvandt fra stedet.

Klokken 11.58 dukkede manden op på en anden adresse i Faxe, hvor han i en bolig truede med en pistol og fik udleveret endnu et sæt bilnøgler. På vej væk fra adressen truede han med pistolen mod en kvinde.

I samme minuttal – 11.58 – får politiet endnu en anmeldelse. Denne gang er det i Haslev, manden har truet en bilist på livet og knust en rude med pistolen. Han truer med at skyde bilisten og får udleveret nøglerne til endnu en bil.
Klokken 12.19 stjæler manden endnu en bil. Denne gang er det på Ty Hastrupvej en smule nordøst for Haslev, hvor han truede billisten med et koben og baseballbat til at udlevere nøglerne til endnu en bil. Han ødelagde samtidig ejerens telefon.

12 minutter senere – klokken 12.31 – er gerningsmanden lidt længere nordpå – på Ulstrup Bygade – hvor han stjæler bil nummer syv. Det er dén Kia Rio, som politiet efterfølgende efterlyste med registreringsnummer. Det oplyser politiet i pressemeddelelsen.
Tips og god efterforskning førte til anholdelse på Amager

– Siden 12.31 har vi ikke modtaget flere anmeldelser om trusler, overfald, indbrud eller biltyverier, og i stedet har vi brugt tiden på at lede efter manden både via de tips, vi har fået, og ved godt gammeldags efterforskningsarbejde, og det førte altså til, at Københavns Politi kunne pågribe manden klokken 20.52 på Amager, forklarer politiinspektør Kim Kliver i pressemeddelelsen, og fortsætter:

– Mandens motiver er endnu ukendte, men nu skal han afhøres grundigt, og så vil det forhåbentlig vise sig, hvad der har været årsagen til disse voldsomme hændelser.

Den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af søndag.

/112news/
Denne artikel er set2288gange.