Stormen Malik: Fragtskib rev sig løs i stormen

Stormen Malik: Fragtskib rev sig løs i stormen

Et svensk fragtskib rev sig tidligt søndag morgen fri af sin ene fortøjning i Korsør Havn, da stormen Malik hærgede det sjællandske.

Stormen Malik ramte lørdag aften Sjælland med vindstød nær orkanstyrke, og fortsatte med at hærge natten igennem.

De kraftige vindstød resulterede i at den ene fortøjning til et fragtskib i Korsør Havn bristede, så skibet endte med at ligge på tværs af havnen.

LÆS OGSÅ: Stormen Malik blæste tagsten af flere boligblokke i Korsør

Skibet blev derved kun holdt tilbage af en enkelt fortøjning, mens skibet svingede frem og tilbage i havnebassinet.

Der var derved en overhængende fare for, at også den sidste fortøjning ville gi efter i stormen, hvorved skibet ville drive mod Halsskov Broen.

Halsskov Broen forbinder de to Korsør bydele og er derfor en vigtig færdselsåre i byen, hvorved en kollision ville ha haft store konsekvenser.

Det fik derfor Korsør Havn til at kontakte alarmcentralen kl. 4.46, som hurtigt sendte en indsatsleder fra Slagelse Brand og Redning til stedet.

Han valgte at rekvirere mandskab fra Falck i Korsør, samt fra en af søværnets slæbebåde fra Flådestation Korsør, for at få skibet tilbage på plads.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Efter en god times tid lykkedes det at få skibet ind til kajen igen, hvor det blev tøjret med nye fortøjninger. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Efter en times tid ankom slæbebåden fra Flådestationen, som fik skubbet det 40 meter lange fragtskib ind til kajen igen. Her havde redningsmandskabet, sammen med folk fra Korsør Havn klargjort nye fortøjninger.

Skibet blev herefter fortøjret med de nye fortøjninger, så de ikke kunne rive sig løs igen.

/112news/

Denne artikel er set378gange.