Sprængfarligt kemikalie fjernet fra Slagelse Gymnasium

Sprængfarligt kemikalie fjernet fra Slagelse Gymnasium

Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Ammunitionstjenesten, politiet og Slagelse Brand og Redning var tirsdag formiddag tilstede ved Slagelse Gymnasium for at fjerne et sprængfarligt kemikalie.

Det var stoffet 2,4-Dinitrophenylhydrazin som var blevet fundet i et depotrum i skolens kemilokale, som skulle fjernes. Det skriver TV2-ØST.

Stoffet skal opbevares vådt, hvor det ikke er farligt, men tørrer det ud og bliver det meget ustabilt og vil være yders sprængfarligt.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Da stoffet ville kunne skabe en større eksplosion, hvis det blev håndteret forkert, tog man ingen chancer da stoffet skulle fjernes fra kemilokalet. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Derfor skulle stoffet fjernes af ammunitionsryddere fra kemilokalet og derefter køres til sikker destruktion.

Stoffet blev fundet den 7. december, men da det ikke udgjorde en umiddelbar trussel, ventede man med at fjerne stoffet til skolens elever var gået på juleferie. Det skriver TV2-ØST.

Tirsdag formiddag var både politiet, Slagelse Brand og Redning, samt ammunitionstjenesten så på stedet for at fjerne stoffet.

Klokken 11.00 blev der afspærret et større område, hvor brandfolk stod klar med vandfyldte slanger, mens en bomberydder i sikkerhedsdragt gik ind på skolen.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Brandvæsnet stod klar da stoffet skulle fjernes, da det ville kunne skabe en større eksplosion, hvis noget skulle gå galt. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Efter godt 5 min kom han ud med en kasse i hånden, hvori stoffet befandt sig. Kassen blev sat ind i en sprængsikker boks på en medbragt trailer.

Efter et lille kvarter var opgaven løst, og politiet kunne ophæve afspærringen af stedet.

/112news/

Denne artikel er set208gange.