Skybrud og torden på vej over Danmark

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Af. Lasse Antonsen.

En front med kraftig regn, torden, og skybrud er lige nu på vej ind over landet. Fronten er i øjeblikket på vej ind fra vest, og ventes at passere landet i løbet af natten og tirsdag morgen.

Det er et lavtryk over Holland, som bevæger sig langsomt mod nordøst og forventes lige nord for Danmark tirsdag middag. Øst for lavtrykket strømmer meget varm og ustabil luft op mod landet fra sydøst. Vest for dette lavtryk, trækker væsentligt koldere luft ned over De Britiske Øer og Nordsøen fra nordvest. På grænsen mellem den kolde og varme luft, intensiveres lavtrykket og der er nu dannet et område med kraftig regn og lokalt torden, som nu har bevæget sig ind over den vestlige og nordlige del af landet. Skriver DMI på deres hjemmeside.

Fronten ventes at have passeret landet i løbet af natten, og vil i løbet af tirsdag morgen, ligge over Sydsverige. Du kan altid holde dig opdateret på situationen på DMI´s hjemmeside.

Kraftig regn og torden kan føre til både lynbrande, samt oversvømmede kældre og viadukter. Sørg derfor at tjekke afløb mm. så du er forberedt.

Beredskabsstyrelsen har lavet en guide i hjælp til selvhjælp i forbindelse med skybrud. Du kan læse guiden i linket her. Hjælp til selvhjælp

Du kan se et lille klip fra tordenvejret sidste mandag over Ringsted station i klippet herunder.