Forældre og børn til sommerfest i Børnehuset Loppen i Korsør

Fotograf. Lasse Antonsen.

Der blev arbejdet hårdt og kreativiteten var stor, da kollagen til børnehaven skulle laves. Foto. Lasse Antonsen – LA-Pressefoto.

Af. Lasse Antonsen.

Korsør: Rigtig mange forældre valgte at dukke op, da Børnehuset Loppen på Birkemosevej i Korsør fredag eftermiddag slog dørene op for den årlige og traditionsrige sommerfest for børnene og deres forældre.

Arrangementet startede ved 16 tiden fredag, hvor pædagogerne havde arrangeret små lege og aktiviteter, hvor både hjernen og motorikken måtte tages i brug.

Børnene blev fordelt i små grupper således, at de børn der til dagligt leger sammen i institutionen, skulle sammensættes i grupper. Ideen med dette er, at forældrene til disse børn kunne blive rystet lidt sammen, i et håb om, at børnene kan bevare deres kammeratskaber også udenfor børnehaven.

Legene og aktiviteterne foregik på nogle små poster rundt om i børnehaven, hvor en pædagog sad klar med en lille opgave. De forskellige opgaver der skulle løses, var f.eks. huskespil, hvor der skulle huskes et antal ting under et klæde. Små gåder, en samarbejdsøvelse, hvor boldbanen skulle passeres på små plader, uden at røre jorden. Så stod den ellers på Guldgravning i den store sandkasse, hvor det galt om, hvilke hold der kunne samle flest guldstykker.

Både børn og forældre var meget aktive under de forskellige udfordringer, som ved hver post der blev gennemført, udløste en lille pose, som indeholdte forskellige ting, der til sidst, skulle laves en kollage af, som så kunne blive hængt op i børnehaven.

Traditionen tro sluttede hele arrangementet af med en fællesspisning, hvor der blev tændt op i grillen, hvor forældrene så selv skulle medbringe kød de kunne grille. Personalet havde så sørget for alt tilbehøret, ligesom der også kunne købes noget at drikke.

Hele arrangementet gik over alt forventning, og personalet var meget overvældet over, at se så mange forældre og bedsteforældre havde valgt at komme i år.

– Det har været et helt fantastisk arrangement, som jeg syntes andre institutioner kunne lære noget af. Lød det fra en af forældrene.Denne artikel er set5502gange.