Sådan forløb nytåret i Korsør 2014 – 2015

Af. Lasse Antonsen.

Korsør: Det har været et roligt nytår i Korsør, med kun få udkald for brandvæsnet. Særligt Motalavej kvarteret har haft en yderst rolig nytårsaften, i modsætning til sidste år hvor fyrværkeri blev skudt hen af vejen og containere blev sat i brand. Efter nytåret så der sådan ud i kvarteret efter de unges hærgen. Også brandvæsnet blev angrebet med bomberør da de forsøgte at slukke de mange brande. Dette nytår blev dog helt anderledes og der meldes ikke om en eneste episode på Motalavej.

LÆS OGSÅ: Voldsomt nytår på Motalavej i Korsør.

Khalil Hussein som er leder af Basen, som er en del af det kommunale “Projekt Motalavej og Ringparken”, var i Kvarterhuset på Motalavej nytårsaften, sammen med fædregruppen og politiet, udtaler til Alarm112-foto.dk at, -“Vi er meget tilfredse med den gode måde aftenen er forløbet på og jeg er glad for der ikke er sket noget i kvarteret, og fortsætter. Vi ønsker fremadrettet og fortsætte på samme måde de næstkommende nytår, hvor vi dog håber at få stablet et større arrangement på benene”. Fædregruppen og politiet gik ture rundt i kvarteret nytårsaften, men der blev dog ikke brug for dem, da alt forløb som det skulle og folk festede i god orden.

LÆS OGSÅ: Fædregrupperne fra Motalavej og Ringparken på brandkursus i Korsør

Brandvæsnet havde dog lidt at se til hen over nytårsaften, men her var der dog kun tale om mindre brande i containere i resten af byen, hvor første melding indløb kl 21.46, hvor en aviscontainer ved Dykkerklubben på Grønningen stod i brand. Næste melding kom kl 3.04 om brand i en affaldscontainer i Skovparken, hvor ukendte gerningsmænd havde smidt et kononslag ned i containeren, som så havde antændt affaldet.

LÆS OGSÅ: Brand i container på Motalavej i Korsør, trods længere tid med ro i kvarteret

kl. 13.12 nytårsdag opdagede en politipatrulje at det stadig ulmede i containeren på Grønningen, hvorfor brandvæsnet blev tilkaldt til efterslukning. Ved 17 tiden nytårsdag var det en nedgravet affaldscontainer i Tyreengen som var brudt i brand, og atter kl. 18.10 fik brandvæsnet en melding om røg i en opgang i en ejendom på Dyrehovedgårds Alle, hvor ukendte gerningsmænd havde antændt nogle aviser og reklamer i opgangen, formentlig med noget fyrværkeri, men heldigvis blev branden hurtigt slukket, som dog havde udviklet en del røg i opgangen, hvor beboerne ikke kunne forlade lejligheden på grund af røg. Opgangen blev udluftet og der skete ikke yderligere.

LÆS OGSÅ: TV: Bolig Korsør indfører nul-tolerance, efter urolighederne sidste nytår

Ellers forløb nytårsaften i det store hele stille og roligt, uden de helt store uheld i Korsør dette nytår. I videoen herunder kan du se, hvordan fyrværkeriet så ud over Motalavej, da klokken passerede 24 nytårsaften.Denne artikel er set3798gange.