Razzia med politi og SKAT: 2 personer er anholdt for menneskehandel

Razzia med politi og SKAT: 2 personer er anholdt for menneskehandel

Arkiv.Foto. Fotograf. Lasse Antonsen – LA-Pressefoto.

Der har i dag været en større aktion mod menneskehandel som et led i en fælles europæisk indsats koordineret af Europol.

Aktionen er sket i samarbejde mellem SKAT, SIRI, AT, Center Mod Menneskehandel samt politikredsene Sydsjællands og Lolland-Falster Politi, Østjyllands Politi, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi og Syd og Sønderjyllands Politi.
I løbet af dagen har politiet været inde på flere adresser for at undersøge, om der fx er arbejdsgivere eller lignende, som kunne mistænkes for udnyttelse, vold, tvang eller  afpresning af personer, der arbejder på stederne. Politiet har også undersøgt for, om personerne opholder sig lovligt i landet.

Resultatet af dagens aktion blev, at to personer, som ejer fem restauranter i Jylland og på Sjælland, er blevet anholdt og sigtet for overtrædelse af Straffelovens § 262a (menneskehandel). Anholdelserne er sket på Sjælland.
– Jeg er meget tilfreds med vores indsats i dag. Det er vigtigt, at vi bliver ved at sætte fokus på menneskehandel og tvangsarbejde, så vi sender et signal til bagmændene om, at det ikke er acceptabelt, siger leder af aktionen vicepolitiinspektør Jan Schmidt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

/Pressemeddelelse/
 

Denne artikel er set8313gange.