Voldtægter, røverier og vold: Politiet gør status efter Roskilde Festivalen

Voldtægter, røverier og vold: Politiet gør status efter Roskilde Festivalen

Arkiv foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Roskilde: Midt- og Vestsjællands Politi har nu gjort status efter Roskilde Festivalen som løb af staben hen over sidste uge. En festival der trods voldtægter, røverier og voldssager, af politiet betraktes som en forholdsvis rolig festival.

Det skriver Midt og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.
Generelt set er politiet godt tilfredse med afviklingen af dette års festival. Som udover seks anmeldelser om voldtægter og enkelte røveri og voldssager, ellers har været forskånet for alvorlige forbrydelser.

– Vi har tidligere været ude at kommentere på voldtægtssagerne og på voldssagerne, og udover at vi har den holdning, at en alvorlig anmeldelse af en forbrydelse er en sag for meget, så har vi ikke flere kommentarer til disse sager, der stadig efterforskes. Det udtaler politiet i pressemeddelelsen og fortsætter.
– Vi kan glæde os over, at der er indtil nu er markant færre anmeldelser om tyverier end tidligere, og politiet har også anholdt færre end de foregående år. Det siger noget om, at det har været en forholdsvis fredelig festival.

Politiet har dog sigtet flere for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen end normalt, og de mener det har ført til, at potentielle urostiftere er blevet fjernet fra festivalen, før de har givet anledning til større problemer.
Der er dog fundet mere narkotika i år end tidligere, og flere er sigtet i den type sager. Politiets indsats på området har været nogenlunde den samme som tidligere. Noget kunne dog tyde på, at politiet har været bedre til at finde frem til flere, der har været i besiddelse af euforiserende stoffer. Men det er ikke politiets indtryk, at der har været flere stoffer på festivalen end tidligere.

Sikkerhedsniveauet på årets Roskilde Festival har været højere end tidligere år, og politiet glæder sig nu over, at den øgede sikkerhed er blevet modtaget godt af festivalgæsterne, der ved flere lejligheder har takket politiet for indsatsen i og udenfor festivalens område.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set1705gange.