Peter Madsen erkender partering af den 30-årige Kim Wall

Peter Madsen erkender partering af den 30-årige Kim Wall

Ubådsejer sigtet for drab på svensk journalist.

Fotograf. Michael Dex Deleurang Pedersen –

Der bliver ikke gennemført retsmøde om fristforlængelse i morgen tirsdag idet Peter Madsen og hans forsvarer har givet brev vedr. frivillig fristforlængelse til den 15. november.

Dermed bliver der ikke noget retsmøde i morgen, men på grund af den store offentlige interesse for sagen, giver politiet her den status på efterforskningen, som ellers ville blive fremlagt i retten.
Peter Madsen og hans forsvarer har siden sidste frist anmodet om at blive afhørt til sagen af politiet. Der blev derfor gennemført afhøring lørdag den 14. oktober.

I forbindelse med denne afhøring er sigtelsen udvidet til også at omfatte anden kønslig omgang end samleje under særlig skærpende omstændigheder, jf. straffelovens § 225, jf. 216 stk. 3, jf. stk. 1, Denne sigtelse sker med baggrund i de 14 stiklæssioner, der er tilført Kim Walls i og omkring kønsdelene.
Peter Madsen nægter anden kønslig omgang og nægter også fortsat drab på den 30-årige Kim Wall.

Ny forklaring fra Peter Madsen
Han har nu forklaret, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk.
Endvidere har Peter Madsen erkendt, at det var ham, der efterfølgende har gennemført parteringen af liget og siden har smidt alle ligdelene i Køge Bugt.

– Denne forklaring giver naturligvis anledning til, at politiet indhenter diverse supplerende erklæringer fra såvel retsmedicinerne, såvel som forsvarets ubådseksperter, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.
Sagen forhåndsberammet
Sagen er nu blevet forhåndsberammet som en potentiel nævningesag i Københavns Byret – der er afsat 8 retsdage til sagen. Der er berammet følgende retsdage til hovedforhandlingen: 8. marts, 23. marts, 26. marts, 27. marts, 28. marts, 5. april, 23. og 25. april 2018.

Dette sker med baggrund i, at sagen på nuværende tidspunkt er ved at være færdigefterforsket.
– Der vil naturligvis stadig være relevante oplysninger der skal færdigefterforskes, men sagen er på de store linjer ved at være klar. Derfor overgår den nu til en præsentationsfase og jeg forventer at der bliver taget stilling til tiltalespørgsmålet inden årsskiftet, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen

Der har gennem de sidste 14 dage været gennemført adskillige dyk i Køge Bugt for at finde Kim Walls arme samt såvel hendes som Peter Madsens mobiltelefoner. Dette har desværre ikke givet noget resultat.
Det vurderes aktuelt, hvorvidt der stadig skal gennemføres dykninger eller på anden måde søges efter disse dele.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set4422gange.