Person omkommet efter voldsom brand i villa fyldt med fyrværkeri

Person omkommet efter voldsom brand i villa fyldt med fyrværkeri

En person er omkommet i forbindelse med en voldsom brand i en villa fyldt med fyrværkeri på Violvej i Svenstrup ved Korsør.

Det var nogle beboere i området der lørdag kort før kl 17 opdagede røg fra huset og derfor tilkaldte brandvæsnet.

Da brandvæsnet ankom til stedet var branden allerede brudt gennem taget på huset, som var helt overtændt.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Da brandvæsnet ankom til stedet stod meter høje flammer op gennem taget på huset. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Huset er beboet af en 69-årig mand som er kendt stor samler, ligesom han også lå inde med store mængder fyrværkeri. Det oplyser kilder på stedet til 112news.dk

Det var derfor i første omgang ikke muligt, at sende røgdykkere ind i huset, da man kunne høre en masse fyrværkeri gå af i flammerne.

Der lød også store brag fra huset, formentlig på grund af noget voldsomt knaldfyrværkeri, som blæste et stykke af gavlen ud i den ene ende af huset.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Flammerne bredte sig hurtigt til hele huset, hvorfra en masse fyrværkeri kunne høres gå af, samt flere store brag.

Flere af bragene fra huset, var så kraftige at trykket kunne mærkes i kroppen godt 50 meter væk, hvilket tydeligt rystede flere af tilskuerne.

Mens brandfolkene kæmpede med flammerne, forsøgte politiet at komme i kontakt med ejeren af huset, dog uden held.

Man frygtede derfor at manden stadig befandt sig i huset, som i løbet af få timer udbrændte totalt.

Denne formodning blev underbygget af, at ingen af naboerne umiddelbart havde set manden i flere dage. Det oplyser kilder på stedet til 112news.dk

Beredskabsstyrelsen assisterede ved branden

Ved 19 tiden ankom Beredskabsstyrelsen til stedet med brandkøretøjer og en redningskran, som skulle assistere ved branden.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Beredskabsstyrelsen ankom med to brandkøretøj og en redningskran for at assistere beredskabet med slukningen af den omfattende brand. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Sidst på aftenen pakkede det lokale beredskab på stedet sammen, hvorefter Beredskabsstyrelsen overtog indsatsen.

Omkring kl. 22 gik de i gang med at skille huset ad med en kran og grab, for at få slukket de sidste gløder og ildlommer i det nedbrændte hus.

Arbejdet blev dog udført med forsigtighed, da det sidst fortsat ikke var lykkedes at komme i kontakt med husets beboer.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Grundet den store mængde fyrværkeri, samt de mange ting i huset, da manden var samler. Måtte man grabbe det hele ud på vejen for at få slukket de sidste gløder og flammer. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Kl. 05.02 søndag morgen, kunne politiet så meddele på Twitter, at der var blevet fundet en omkommet person i huset.

Det formodes at der er tale om husets 69-årige beboer, men dette er ikke endeligt fastslået endnu.

Det udbrændte hus er nu blevet afspærret og skal i de kommende dage undersøges nærmere af brandteknikkere, som skal fastslå årsagen til branden.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Sådan ser huset ud søndag, efter den voldsomme brand, som tog godt 12 timer at få slukket. Dronefoto. Lasse Antonsen / Fix It Media – Drone og Pressefoto.

Røgen fra den voldsomme brand stod lørdagen igennem hen over kvarteret, hvorfor det var nødvendigt at afspærre vejen ved siden af branden og en nærliggende legeplads.

Den kraftige røgfane har dog resulteret i, at flere beboere på den nærliggende vej i røgens retning, ikke kunne sove hjemme.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Røgen fra branden væltede ind over husene på den nærliggende vej. Her måtte nogle beboere tage hjem fra et guldbryllup, for at hente familien hunde. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Søndag morgen kunne de så atter vender hjem og se til deres huse, som for nogen havde så store lugt gener, at de måtte tilkalde skadeservice.

/112news/

Denne artikel er set149gange.