Nordlys over Danmark.

0003
Billedet er taget af Inga Nina Braae Kristiansen fra Orø.
« af 9 »

Klik på billedet her for at se flere.

Af. Lasse Antonsen.

Natten til tirsdag kunne det mere sjældne fænomen nordlys ses mange steder i Danmark. Dog var der mange skyer over Danmark, som mange steder forstyrede udsynet til det smukke fænomen.

I følge hjemmesiden http://www.aurora-service.eu/ skulle nordlyset have kunnet ses helt i Østrig. Nordlyset, eller den geomagnetiske storm, måles i kp, som er en skala der viser hvor kraftig stormen er. Natten til tirsdag nåede det tal, hele 8,33, hvilket svare til grænsen mellem Tyskland og Østrig.

Årsagen til nordlyset skyldes en såkaldt solstorm, eller soludbrud som det også hedder, der startede 150 milioner kilometer væk, og udsendte en plasmasky af elektrisk ladede partikler mod Jorden. Disse partikler ramte så Jorden natten til tirsdag, og ifølge en udtagelse fra Spaceweather Prediction Center mandag, ville den geomagnetiske storm være en klasse 3 på en skala til 5. Det skriver TV2 Vejret.

Billederne i artiklen her, er taget kort efter midnat natten til tirsdag på Knivkær Strand lige uden for Korsør. Skulle du have billeder af nordlyset, så må du meget gerne sende dem til os på brandmandlasse@gmail.com, så vil de blive lagt ind i galleriet ovenfor.Denne artikel er set7042gange.