Mere overvågning skal styrke trygheden i nattelivet i Næstved og Slagelse

Mere overvågning skal styrke i nattelivet i Næstved og Slagelse

Nu skal mere overvågning omkring barer og diskoteker i Slagelse og Næstved være med til at styrke trygheden i nattelivet.

Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Som led i Regeringens initiativer, der skal styrke trygheden og sikkerheden i det offentlige rum, er der afsat midler til, at politiet kan opsætte kameraer med henblik på både at forebygge og efterforske kriminalitet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi fokuserer overvågningen på områder, hvor der er registreret et relativt højt niveau af lovovertrædelser og forskellige urohændelser. Det omfatter særligt områder i bymidterne, hvor der også er en høj koncentration af barer og diskoteker. I første omgang er der opsat i alt 10 kameraer i midtbyen i Næstved og i Slagelse.

I Næstved er der opsat seks kameraer i Jernbanegade, Ramsherred, Grønnegade, Sct. Mortens Gade og Skomagerrækken/Hjultorv, se illustration på billedet herunder.

Her kan man se området i Næstved hvor de nye kameraer vil blive opsat, som led i at styrke trygheden i nattelivet. Foto. Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

I Slagelse er der opsat fire kameraer i Rosengade, Fisketorvet, Gl. Torv og Skovsøgade, som det kan ses på illustrationen på billedet herunder.

Her ses det hvor overvågningen vil blive opsat i Slagelse. Foto. Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Videoovervågning kan have en præventiv effekt særligt i forhold til f.eks. tyveri og hærværk. Overvågning har ikke vist sig tilsvarende effektivt til at forhindre vold og anden personfarlig kriminalitet, som typisk begås i affekt. Her kan optagelserne fra kameraerne imidlertid hjælpe politiet med opklaringen.

– TV-overvågning kan være med til at bidrage til borgernes følelse af tryghed, når de færdes i byen, specielt om natten. Imidlertid står overvågning ikke alene, men den suppleres af beredskabets patruljering særligt i aften- og nattetimerne samt af lokalpolitiets arbejde i de særligt uroplagede områder, siger politiinspektør Thorkild Steen Jensen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

I løbet af 2022 opsættes der også kameraer i Vordingborg og Nykøbing Falster.

/pressemeddelelse/

Denne artikel er set405gange.