Laura modtog et fup opkald fra Argentina: Pas på når udenlandske personer ringer

Laura modtog et fup opkald fra Argentina: Pas på når udenlandske personer ringer

Arkiv.Foto

 

Når et udenlandsk nummer ringer dig op, for at fortælle at du har nogen IT problemer de vil hjælpe dig med, så skal du virkelig være på vagt og helst afbryd forbindelsen med det samme.

Laura Grieco fra Nordsjælland, oplevede og få sådan en udenlandsk person i røret.
Et nummer fra Argentina ringede Laura op, og en engelske talende kvinde fortæller at hun kan se i systemet at der er noget galt med Lauras computer.

– Jeg tager telefonen, og så siger en kvinde på engelsk, at hun kommer fra Argentina, og fortæller at hun kan se at der er noget galt med min computer, og så høre jeg ikke mere da jeg så afbryder kvinden og kommer til at sige til hende, at hun skal fuck af og det siger jeg til hende to gange, og derefter lægger jeg på, og blokker nummeret, fortæller Laura til 112news.
Efter Lauras oplevelse med et så kaldt fup opkald, lavede hun et opslag på Facebook, hvor hun advare andre Facebook bruger, og fortæller om sin ubehagelig oplevelse.

 

Foto.Facebook

 
Man skal tag sig i agt vis et udenlandsk nummer ringer til en, og når man tager den er det som regel altid en engelske talende kvinde eller mand i den anden ende af røret.

De udenlandske personer ringer gerne, og oplyser at din computer er i fare for at blive ramt af virus eller Hacker-angreb, og de gerne vil hjælpe med at få bragt deres computer i sikkerhed.
For at de skal kunne hjælpe dig, skal de bruge forskellig oplysninger for at de kan komme ind på din computer for at opsætte et program, som vil gøre at du ikke bliver ramt af virus eller hacker-angreb.

Men de søde og rare medarbejder fra sikkerhedsfirmaet har desværre et helt anden formål med at få adgang til din computer. De vil kunne få fri adgang til at følge din færden på computeren og stjæle dine personlige oplysninger som bankoplysninger, cpr-nr mm.

 
Politiet opfordrer alle, der modtager sådan et mistænkeligt opkald fra de falske sikkerhedsmedarbejdere fra udlandet, om at lægger røret på med det samme, og advare venner, bekendte og familie mod at lade sig bedrage af sådan et fupnummer.

/112news/
Denne artikel er set6526gange.