Kæmpe razzia på Sjælland og København: 16 mennesker er nu anholdt

Kæmpe razzia på Sjælland og København: 16 mennesker er nu anholdt

Foto. KBH Politi

Sjælland/KBH: Efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst foretog i går anholdelse af 16 personer i forbindelse med mistanke om handel og videresalg af større mængder narkotika i Danmark.

Særlig Efterforskning Øst har i nogle måneder efterforsket mod en persongruppe, som efter politiets opfattelse har deltaget i omfattende handel med kokain. 2 af de anholdte er fuldgyldige medlemmer af rockerklubben Satudarah, og flere af de anholdte har nære relationer til Satudarah.
De anholdte er 15 mænd og en kvinde i alderen fra 19-67 år, alle bosiddende i Danmark. Anholdelserne er foretaget i Storkøbenhavn og flere steder på Sjælland. I forbindelse med de 16 anholdelser er der foretaget 17 ransagninger på forskellige adresser i Københavns området og på Sjælland.

Ved ransagningerne er der blandt andet fundet ca. 1 kg. kokain, ca. 1 million kr. i dansk og udenlandsk valuta, 2 skydevåben med tilhørende ammunition, knive og andre stikvåben og peberspray. Der er også beslaglagt 2 biler, en BMW og en Audi, hvoraf den ene er stjålet. Der er ligeledes fundet effekter, som kan bruges i den videre efterforskning.
– Efter vores opfattelse viser denne efterforskning atter, at de organiserede kriminelle – herunder en del medlemmer fra rocker og bandemiljøet – tjener deres penge på narkotikahandel. Med anholdelserne i går har vi endnu engang sat en stopper for et kriminelt netværk, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Særlig Efterforskning Øst.

Der foregår fortsat efterforskning i sagen, idet der fortsat er mistænkte gerningsmænd på fri fod, ligesom politiet ønsker at afdække nærmere omkring personkredsen og deres forskellige roller i sagen.
10 af de anholdte vil i dag blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Glostrup, hvor de blandt andet vil blive sigtet for handel med op til 7,5 kilo kokain.

En af de anholdte sigtes kun for at være i besiddelse af et skydevåben.                        6 personer er blevet løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.
Der vil blive begæret dørlukning i forbindelse med fremstillingen i grundlovsforhøret.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set4798gange.