Indbrudstyve blev anholdt ved hjælp af et vidne

Indbrudstyve blev anholdt ved hjælp af et vidne

Arkiv foto. Politi.dk

Gistrup: Nordjyllands Politi modtog tirsdag den 20 marts et alarmopkald fra en borger, der iagttog, to indbrudstyve som netop havde brudt ind i en villa beliggende på Lyngtoften i Gistrup.
Der blev med det samme sendt flere patruljer til stedet, og kort efter kunne én af patruljerne foretage anholdelse af to kendte indbrudstyve, der var på vej væk fra gerningsstedet.

I forlængelse af anholdelserne blev kosterne fra indbruddet beslaglagt, og disse kunne herefter med det samme returneres til forurettede.
– Anholdelserne er en direkte udløber af en meget årvågen borger, der med det samme ringede 112, da borgeren ser gerningsmændene lave indbruddet, og med baggrund i denne henvendelse kunne vores vagtcentral dirigere vores patruljer til stedet, som så efterfølgende anholder gerningsmændene på vej væk fra stedet,” oplyser politikommissær Sune Myrup. Han fortsætte

– Indbrud er noget, vi ser meget alvorligt på og fortsat prioriterer højt. Vi ved, at borgere, der bliver udsat for indbrud, eller som bor i kvarterer, der plages af indbrud, føler sig utrygge. Derfor arbejder vi også bredt med dels at efterforske og opklare de anmeldte indbrud, men også at pågribe tyvene på fersk gerning, og i denne sammenhæng er borgernes hjælp og iagttagelser meget vigtig, hvilket dette eksempel klart illustrerer”, forklarer Sune Myrup.
Nordjylland Politi kan desuden oplyse, at de to anholdte er 25 år, hvoraf den ene tidligere er straffet for indbrudskriminalitet samt aktuelt prøveløsladt for indbrud i villaer.

De anholdte personer blev begge fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Aalborg onsdag d. 21. marts, men begge blev løsladt af dommeren.
Anklagemyndigheden har kæret denne afgørelse til landsretten for så vidt angår den 25-årige, der er prøveløsladt for indbrudskriminalitet

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set4515gange.