Grov værkstedshumor: 23-årig idømt fængsel

Arkiv foto. Politi.dk

Arkiv foto. Politi.dk

En 23-årig mand fra Vestsjælland er i går ved Retten i Næstved, blevet idømt 5 måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste, for hvad den 23-årige betegnede som værkstedshumor. Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Dette var retten dog ikke enig i, og den 23-årig er derfor blevet dømt efter straffelovens § 245, stk. 1, som omhandler grov vold, begået mod to af sine yngre ansatte.

Volden bestod blandt andet af kast med brandfarlige væsker mod kroppen, som tiltalte efterfølgende antændte, kvælertag, påførsel af brandmærke med varmt jernrør, samt knivhug i fingeren i forbindelse med opvask.

Tiltalte nægtede at have begået vold, men erkendte at der foregik drillerier på værkstedet og mente, at det var den almindelige jargon på et værksted.

-Dommen sender et tydeligt signal om, at der er grænser for værkstedshumor. Særligt som chef har man ansvaret for, at de ansatte føler sig trygge og godt tilpas på arbejdspladsen. Det faktum, at det var chefen, der udsatte sine ansatte for den grove vold, fandt retten var en skærpende omstændighed, siger anklagerfuldmægtig, Sandra Thejlade Sessa.

/112news.dk/Denne artikel er set3516gange.