Forsvarsministeren besøgte udskibningen af militær materiel i Køge Havn

Forsvarsministeren besøgte udskibningen af militær materiel i Køge Havn

Se video fra besøget søndag i klippet her. Fotograf. Kenneth Grymen – 112news.dk

Forsvarsministeren besøgte søndag det midlertidige militære område på Køge Havn, hvorfra militært materiel sjles til Letland.

Det midlertidige militære område på Køge Havn er opmarchsted for de militære køretøjer, der i disse dage skal sejles til Letland. Det skriver forsvaret på deres hjemmeside.

Køretøjerne kommer fra forskellige tjenestesteder rundt om i landet, og er weekenden igennem blevet transporteret til havnen i Køge.

De mange køretøjer og militære materiel skal samles i Letland, hvorfra de indsættes i NATOs tilstedeværelse i Baltikum.

Hele operationen foregår i et tæt samarbejde med Forsvaret, Hjemmeværnet og politiet.

Under sejlturen til Letland, vil transportskibene blive eskorteret af den danske fregat Esbern Snare. Det oplyser Forsvaret.

Efter planen, så skal materiel og mandskab mødes i Letland i næste uge og vil herfra blive indsat i Baltikum.

– Rusland udgør en betydelig sikkerhedspolitisk udfordring for Danmark og resten af Europa. Danmark tager sit ansvar for den europæiske sikkerhed og er en af de største bidragsydere til NATO’s styrkeopbygning i øst. Vi tager det ansvar, som en kerneallieret bør tage. Det udtaler forsvarsminister.

Derfor valgte Forsvarsministeren søndag at besøge ARK DANIA i Køge Havn, hvor han holdte et såkaldt doorstep klokken 15.00 for den fremmødte presse.

Udover Forsvarsministeren, deltog også Flotilleadmiral Carsten Fjord-Larsen (Næstkommanderende i Søværnskommandoen) og Brigadegeneral Anders Berg Olesen (Chef for 1. Brigade) om udskibningen af materiel. Det skriver Forsvarsministeriet på deres hjemmeside.

/112news/

Denne artikel er set295gange.