Forhøjet vandstand: Skælskør og Korsør slap med skrækken

Forhøjet vandstand: Skælskør og Korsør slap med skrækken

Sådan så det ud i Skælskør torsdag, hvor vandstanden nåede op på 103 cm over daglig vande (DVR90). Fotograf. Kenneth Grymen – 112news.dk

Skælskør slap med mindre oversvømmelser, da DMI torsdag havde udsendt varsel om forhøjet vandstand flere steder.

Den kraftige blæst de seneste dage, har resulteret i en sammenpresning af vandet i blandt andet Storebælt som gav forhøjet vandstand.

Slagelse kommunen og beredskabet havde ellers taget deres forholdsregler i både Korsør og Skælskør og gjort klar med sandsække. Det oplyser Slagelse Brand og Redning på deres Facebook side.

I Korsør var der blevet opsat et dige med sandsække i Slottensgade ud mod Sylöwsvej, ligesom kloakkerne ved biblioteket i Skælskør blev dækket til.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Ved biblioteket i Skælskør var kommunens folk torsdag aften i gang med at sikre med sandsække, hvis vandstanden skulle stige yderligere. Foto. Kenneth Grymen – 112news.dk

I Skælskør blev der også sat afspærring op flere steder grundet risikoen for oversvømmelser, ligesom på norstien i Skælskør som netop blev oversvømmet.

DMI havde varslet at vandstanden ville toppe ved 20.30 tiden torsdag aften med en vandstand på 103 cm over normal vandstand.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Den forhøjede vandstand resulterede i mindre oversvømmelser af veje og stier i Skælskør torsdag aften, hvor vandstanden nåede op på 103 cm over daglig vande. Foto. Kenneth Grymen – 112news.dk

I Korsør toppede vandstanden ligeledes også omkring kl. 20.30 med en vandstand på 102 cm over normalen.

Både Korsør og Skælskør slap derfor med mindre oversvømmelser, da situationen her først bliver kritisk når vandstanden når op på over 130 cm over daglig vande.

Dog blev det PFOS forurenede område ud til Korsør Nor ved Korsør Brandskole delvist oversvømmet torsdag, som følge af den forhøjede vandstand.

Området blev kendt i forbindelse med fundet af PFOS fra brandskolen, som blev brugt i skum til brandslukning frem til 2006.

Området neden for brandskolen fungerede som græsningsområde for nogle køer i et lokalt ko-græsser laug.

Artiklen fortsætter efter videoen…

Sådan så det ud torsdag eftermiddag hvor vandstanden var ca. 85 cm over daglig vande. Den høje vandstand oversvømmede delvist det PFOS forurenede område ved Korsør Brandskole. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Kødet fra køerne er så blevet spist af lokale familier som var med i lauget, hvorved der er registreret ekstrem høje værdier af stoffet hos familiemedlemmerne.

Forureningen med stoffer som næsten er unedbrydeligt, har resulteret i en større oprensning af området.

Langs med Korsør Nor findes der idag skilte fra Slagelse Kommune, som fraråder al kontakt med vandet i noret.

Tirsdag nat og torsdag aften nåede vandstanden så op hvor vandet skyllede ind over det forurenede område.

Om det har konsekvenser for udspredelsen af forureningen vides endnu ikke.

Stormen Bodil gav stormflod i Korsør og Skælskør

Senest i 2013 oplevede Korsør og Skælskør en stormflod efter stormen bodil, hvor vandstanden nåede op over 130 cm over daglig vande.

Artiklen fortsætter efter videoen…

Sådan så det ud i Korsør tilbage i 2013 hvor stormen Bodil resulterede i en stormflod, som toppede med en vandstand på 137 cm over daglig vande i Korsør. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Dette resulterede altså i større oversvømmelser, hvor blandt andet hele Fiskerihavnen i Korsør stod under vand.

Også i Skælskør var store områder omkring havnen under vand, da Skælskør havn ligger meget lavt i forhold til vandet.

/112news/

Denne artikel er set485gange.