Flygtninge og migranter ankommer stadig til Danmark

Fotograf. Poul Hansen.

Fotograf. Poul Hansen.

Dagen igennem er der fortsat kommet tog fra Hamborg til Rødby station, hvor der også befandt sig større grupper af flygtninge og migranter.

For at kunne håndtere situationen på bedst mulig vis har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgt at tilbageholde togene der er ankommet, og dette gælder de tog der ankom klokken 10 og klokken 12.10 som er blevet tømt og frigivet. Politiet arbejdede herefter på højtryk for også, at kunne frigive det tog, der ankom klokken 16.10.

Flere flygtninge grupper fortsatte dog turen til fods af Sydmotorvejen for, at nå deres destination i Sverige.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har imidlertid overblik over, hvor grupperne befinder sig. Derfor opfordrer politiet til, at borgere undlader at ringe til alarmcentralen, hvis de ser nogle af flygtningene – med mindre situationen akut kræver politiets indsats.

– Vi følger grupperne tæt, så vi kan passe på dem i forhold til trafikken. Samtidig er mange af dem trætte, og derfor er der efterhånden en del, der gerne vil samles op i busser, hvor de får mad og drikke, udtaler politiinspektør Kim Kliver.

Bortset fra at mange er trætte og udmattede er alle ved godt helbred.

– Vi fortsætter linjen med dialog som redskab, og så håber vi, at fornuften sejrer i sidste ende, siger Kim Kliver.

Det er fuldt forståeligt, at man gerne vil gøre noget for at hjælpe de flygtninge, der i deres ulykkelige situation kommer til landet. Det må bare ikke være hjælp til at komme videre til f.eks. Sverige. For god ordens skyld gør Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi derfor opmærksom på, at det er ulovligt at hjælpe flygtninge ind i eller gennem landet.

Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.Denne artikel er set3233gange.