Flere personer sigtet for menneskesmugling i weekenden

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har weekenden igennem stoppet flere billister ved færgen i Rødby som havde flygtninge med sig i bilen.

Fredag klokken 14.50 stoppede politiet ved en indrejsekontrol i Rødbyhavn en 47-årig mand fra Hamburg, som med sig i bilen havde en 29-årig syrisk mand, som ikke havde nogen gyldig rejselegitimation, og den 47-årige blev derfor anholdt og sigtet for menneskesmugling.

Lørdag blev den 47-årig så fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Næstved, hvor han blev idømt en straksdom på 30 dages fængsel, samt indrejseforbud i seks år.

Ved 8 tiden lørdag morgen standsede politiet en svensk indregistreret personbil ved Rødby Færge. I bilen sad to svenske statsborgere og to syriske mænd, og da de syriske mænd ikke havde nogle rejsedokumenter, blev de to svenske statsborgere – en mand og en kvinde – anholdt og sigtet for menneskesmugling.

Natten til søndag klokken 3.14 standsede politiet igen en svensk indregistreret personbil ved færgen i Rødby. I bilen sad en svensk og en belgisk statsborger samt fire irakiske statsborgere, der ikke havde gyldig rejselegitimation.

Den svenske og den belgiske statsborger blev derfor anholdt og sigtet for menneskesmugling.

Søndag eftermiddag klokken 14.45 stoppede politiet endnu en svensk bil, som var kommet ind med færgen i Rødbyhavn. Der var seks personer i bilen, hvor de tre havde bopæl i Linköping i Sverige, mens de andre tre – som var mænd i alderen 23-44 år – ikke havde nogen gyldig rejselegitimation.

De tre svenskere, to kvinder på 37 og 40 år og en mand på 53, blev anholdt og sigtet for menneskesmugling, og de blev alle taget med til politiets udlændingekontrolafdeling i Maribo, hvor de blev afhørt. Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.Denne artikel er set3457gange.