Europæisk Hjertestarterdag på Slagelse Sygehus

Europæisk Hjertestarterdag på Slagelse Sygehus

Fotograf. Casper Lytzen Hansen – 112news.dk

Slagelse Sygehus slog lørdag dørene op til den årlige Europæisk Hjertestarterdag, for at sætte fokus på førstehjælp og brug af hjertestartere.

Den europæiske hjertestarterdag bliver holdt den 16. oktober hvert år, og er en dag hvor en masse frivillige opbygger arrangementer og events.

Hovedformålet med disse events er, at sætte fokus på vigtigheden i livreddende førstehjælp, samt i brugen af en hjertestarter.

Det var en masse sygeplejersker, læger og andet personale, som lørdag havde valgt at bruge deres fridag på arrangementet i kantinen på Slagelse Sygehus.

Her kunne de nysgerrige fremmødte blandt andet få lov at prøve en hjertestarter, eller få et godt tilbud på et førstehjælpkursus.

Det var Hjerteforeningen som også var tilstede ved arrangementet, der kunne tilbyde et 30 min intro kursus i hjertemassage.

Fokus på hjerteløbere

En af landets frivillige hjerteløbere var også mødt til arrangementet for at sætte fokus på projektet med frivillige hjerteløbere.

De frivillige hjerteløbere er gruppe frivillige, som døgnet rundt er klar til at rykke ud til hjertestop landet over.

Konceptet fungerer ved, at frivillige hjerteløbere via deres mobiltelefon for meldinger om hjertestop i nærheden af hvor de befinder sig.

Hjerteløberen haster så mod adressen og får via appen på telefonen, anvist hvor der på vejen findes en hjertestarter.

Når de når frem til patienten, kan de med hjælp fra hjertestarteren, indlede den første livreddende førstehjælp inden ambulance ankommer.

Projektet er startet som et supplement til det præhospitale beredskab, så hjælpen er hurtigere fremme ved hjertestop.

Ved arrangementet lørdag kunne man altså så møde en af disse hjerteløbere, som havde 8 hjerteløberture i bagagen.

Håbet er at skaffe endnu flere hjeteløbere rundt om i landet, for at sikre den hurtige respons ved hjertestop, hvor de første minutter er kritiske.

Ved indgangen til sygehuset kunne man møde det præhospitale center, som var ankommet med 3 af deres køretøjer udenfor sygehuset.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Udenfor sygehuset havde det præhospitale beredskab taget plads med nogle af deres køretøjer. Foto. Casper Hansen – 112news.dk

Køretøjerne var deres lægebil som rykker ud med en læge ved alvorlige ulykker, en ambulance, samt deres specielle “Gator” køretøj.

Det lille specielle Gator køretøj er et lille specialbygget udrykningskøretøj, som bruges på festivaler og markedspladser.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Her ses det lille specialbyggede køretøj “Gator” som bruges på markedspladser mm. Foto. Casper Hansen – 112news.dk

Arrangementet bød dog også på en masse aktiviteter for børnene. ligesom man kunne deltage i forskellige konkurrencer og tombola med lækre præmier, som var sponsoreret af virksomheder i Slagelse.

/112news/

Denne artikel er set476gange.