Endnu et udbrud af fugleinfluenza: 24.000 kalkuner aflivet
Endnu et udbrud af fugleinfluenza: 24.000 kalkuner aflivet
Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen måtte torsdag aflive 24.000 kalkuner på en kalkunfarm ved Bøgelunde nær Skælskør, efter endnu et udbrud af fugleinfluenza.
Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
Besætningen med kalkuner ligger kun få kilometer fra besætningen i Lundby ved Skælskør, hvor der i lørdags blev konstateret smitte med fugleinfluenza, hvorved godt 35.000 kalkuner måtte aflives.
Det var sent onsdag aften, at en prøve fra farmen i Bøgelunde i nærheden af Skælskør, som viste at også denne besætningen var smittet med fugleinfluenza H5N8.
Dette resulterede i, at hele besætningen på 24.000 kalkuner torsdag måtte aflives aflives, for at forhindre yderligere smitte til fugle i området.
Udbruddet i Bøgelunde er det niende i danske besætninger siden november. Derudover finder myndighederne stadig mange døde, vilde fugle med fugleinfluenza. Det skriver Fødevarestyrelsen i pressemeddelelsen.
Fugleinfluenza smitter sjældent mennesker, men er dødelig for fugle. Fødevarestyrelsen opfordrer derfor fortsat både erhvervsbesætninger og hobbyavlere til at vise stor forsigtighed i omgangen med deres fugle, så fugleinfluenza ikke spreder sig.
Du kan være med til at mindske risikoen for, at dine dyr får fugleinfluenza ved at holde dem under tag, fodre dem under tag og skifte fodtøj, inden du går ind til dyrene. Lyder opfordringen fra Fødevarestyrelsen.
Du kan læse mere om råd og de regler du skal følge under et udbrud af fugleinfluenza på Fødevarestyrelsen.dk.
Smittezone rundt om besætningerne
- Fødevarestyrelsen har oprettet en tre og en ti kilometer zone rundt om den smittede besætning. I tre km zonen skal alle ejere af hobbyfjerkræ og fugle registrerer deres dyr på landbrugsindberetning.dk. inden 19. marts. Formålet er, at sikre tæt overvågning, så Fødevarestyrelsen kan reagere hurtigt på nye udbrud tæt på.
- I begge zoner er det forbudt at sælge æg samt at flytte æg, høns og andet fjerkræ uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen.
/112news/
Denne artikel er set1057gange.