Dom i Danmarkshistoriens største sag om indbrud og opskæring af pengeskabe.

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Der er i dag faldet dom over tre rumænske statsborgere i alderen 24 – 28 år i Danmarkshistoriens største sag vedrørende indbrud i virksomheder ved opskæring af pengeskabe. Sagen, der blev indledt ved Retten i Nykøbing Falster den 21. april 2015 har omfattet 164 forhold af indbrud i virksomheder i hele Danmark.

De tre rumænske statsborgere er i dag idømt fængselsstraffe på 3, 4 og 5 år samt udvisning for bestandig. De er dømt i alle anklageskriftets forhold. To har anket og en har udbedt sig betænkningstid.

Fra sensommeren 2013 og frem til medio marts 2014 blev flere firmaer, fortrinsvis byggemarkeder, supermarkeder, industrifirmaer etc., fordelt over hele Danmark, udsat for pengeskabstyverier, hvor gerningsmændene primært ved mur- og taggennembrydninger skaffede sig adgang til firmaerne. Herefter blev pengeskabene på stedet opskåret med medbragte vinkelslibere, hvorefter de blev tømt for kontanter. I enkelte tilfælde blev der også taget mobiltelefoner og bærbare computere med fra gerningsstederne.

I forbindelse med disse mange indbrud blev der indledt en efterforskning ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi af Indbrudsgruppen i lokalpolitiet i Nykøbing Falster, som har koordineret efterforskningen i sagen. Efterforskningen, der omfatter 171 forhold af indbrud, førte den 18. marts 2014 og den 22. marts 2014 til anholdelse af tre gerningsmænd, herunder den formodede bagmand til de mange indbrud.

De tre personer har siden da siddet varetægtsfængslet, og er fortsat fængslede efter dommen i dag.

De mange forhold er begået bredt over hele Danmark i bl.a. Rødby, Søllested, Sakskøbing, Nysted, Nykøbing F., Vordingborg, Rønnede, Stege, Karise, Haslev, Køge, Herfølge, Karlslunde, Greve, Albertslund, Kastrup, Ringsted, Sorø, Holbæk, Slangerup, Mørkøv, Ishøj, Hillerød, Frederikssund, Frederiksværk, Skibby, Nykøbing Sjælland, Nivå, Kvistgård, Helsinge, Helsingør, Otterup, Rudkøbing, Søndersø, Ikast, Kjellerup, Løkken, Brande etc.Denne artikel er set3236gange.